Juos kepti galima ne tik per Kalėdas, bet ir visus metus!

REKLAMA

Jie fantastiški ir labai lengvai pagaminami.

REKLAMA

Kai juos kepsite namuose, visa virtuvė nuostabiai kvepės, o namiškiai negalės sulaukti, kol jie galės jų paragauti.

REKLAMA

Jums reikės:

  • 100 g smulkiai tarkuotų kokoso drožlių
  • 250 g sviesto
  • 250 g paprastų miltų
  • 100 g cukraus pudros
  • 100 g bulvių krakmolo
  • 2-3 šaukštų romo

Pabarstymui:

REKLAMA
  • Cukraus pudros
  • Vanilinio cukraus

Gaminimo eiga:

Dubenyje rankomis išminkykite tešlą.

REKLAMA

Jeigu norite, galite įpilti šaukštą romo.

Perkelkite tešlą ant miltais pabarstytos lentos, suformuokite apvalų kepaliuką ir suvyniokite į maistinę plėvelę.

REKLAMA

Įdėkite į šaldytuvą pusvalandžiui, kad atšaltų.

REKLAMA

Tada išimkite tešlą iš šaldytuvo.

Leiskite jai šiek tiek pastovėti, kad šiek tiek atšiltų, ir atsargiai iškočiokite ją ant miltais pabarstytos lentos iki maždaug 5-6 mm storio paplotėlio.

REKLAMA

Naudodami konditerines formeles, išspauskite mažesnius 4-5 cm skersmens apskritimus.

Sudėkite juos ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.

REKLAMA

Kitas variantas – paruoškite tešlą virtuviniu kombainu, o iš gautos tešlos padarykite juosteles ir sujunkite jų galus, padarykite riestainių formą. Bet kuriuo atveju forma priklauso nuo jūsų fantazijos.

REKLAMA

Jei pjaustysite tešlą formelėmis, kiekviename gabalėlyje šakute galite padaryti dekoratyvinius griovelius.

Kepkite 180°C temperatūroje apie 10 minučių, trukmė priklauso nuo sausainių dydžio (ir nuo orkaitės – kiekviena orkaitė kepa skirtingai).

REKLAMA

Nekepkite jų be reikalo ilgai, kepimo metu sausainių viršus turi būti šviesus, o apačia- šviesiai ruda.

REKLAMA

Leiskite iškeptiems sausainukams šiek tiek atvėsti ant kepimo skardos, tada apibarstykite juos cukraus pudra, sumaišyta su vaniliniu cukrumi, panašiai kaip darant vanilinius suktinukus.

Patarimai:

REKLAMA

Atvėsusią tešlą laikykite sandariame inde, šaldytuve.

Ši tešla yra be kiaušinių, todėl sausainiai būna gražiai balti, o dėl tešloje esančio bulvių krakmolo, kepdami jie visada puikiai išlaiko savo formą.

REKLAMA

Prieš Kalėdas rekomenduojame kepti sausainukus šiek tiek anksčiau, nes tešlai reikia kelių dienų, kad gerai subręstų.

Linkime gero skonio!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].