Švelnūs jogurtiniai keksiukai, puikiai tinkantys kiekvienai progai, juos galite pasigaminti pagal šį receptą iš “YouTube” kanalo.

REKLAMA

Jie itin purūs, ir visa tai – dėl šios tešlos kepimo technikos.

REKLAMA

Keksiukai visada būna gerai iškilę, o viduje minkšti.

REKLAMA

Daugelis gali nustebti, kad į tešlą dedamas ir sviestas, ir aliejus, tačiau skonio subtilumas slypi ne tik naudojamuose ingredientuose, bet ir procesų sekoje bei atskirų maistinių medžiagų sudedamųjų dalių sudėjimo tvarkoje.

Tačiau svarbiausia – leisti tešlai pabūti šaldytuve.

REKLAMA

Išbandykite, ir rezultatu būsite nepaprastai patenkinti!

Jums reikės:

REKLAMA
  • 300 g paprastų miltų
  • 80 ml ištirpinto sviesto
  • 60 ml pieno
  • 60 ml saulėgrąžų aliejaus
  • 4 vnt. kiaušinių
  • 150 g cukraus
  • žiupsnelio druskos
  • 125 g natūralaus jogurto be cukraus
  • 1 valgomo šaukšto vanilės esencijos
  • 16 g kepimo miltelių
  • citrinos arba apelsino žievelės

Papuošimui:

  • cukraus pudros

Gaminimo eiga:

REKLAMA

Dideliame dubenyje įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų.

Viską gerai suplakite.

REKLAMA

Įdėkite smulkiai tarkuotos citrinos žievelės.

Mišinį plakite nedideliu greičiu – tai labai svarbu, kad jis būtų purus.

REKLAMA

Tada supilkite jogurtą, dar kartą suplakite ir įmaišykite vanilės esenciją.

REKLAMA

Supilkite pieną ir ištirpintą sviestą.

Taip pat supilkite aliejų.

REKLAMA

Persijokite miltus ir kepimo miltelius, kad neliktų gumuliukų, ir suberkite į mišinį.

REKLAMA

Iš pradžių mišinį sumaišykite rankomis, o tada pradėkite plakti, kol tešla pradės tirštėti.

Į tešlą įmaišykite druskos ir galiausiai uždenkite ją maistine plėvele.

REKLAMA

Padėkite į šaldytuvą 1 valandai – dėl šio paprasto veiksmo tešla viduje taps korėta, minkšta, puri, o keksiukai gražiai iškils.

PATARIMAS:

REKLAMA

Jei norite, į tešlą galite įdėti vaisių arba šokolado gabalėlių.

REKLAMA

Paruoškite popierines keksiukų formeles ir šaukštu pripildykite juos tešla iki kraštų.

Kai jie visi bus užpildyti, ant viršaus užberkite šaukštelį cukraus.

REKLAMA

Kepkite keksiukus 170°C temperatūroje, kol taps auksinės spalvos.

REKLAMA

Išėmus keksiukus iš orkaitės, svarbu juos iš karto išimti iš skardos, kitaip jie sudrėks.

Kai jie atvės, galėsite patiekti.

REKLAMA

Linkime gero skonio!

Vaizdo įrašo medžiaga:

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].