Puikių česnakų lazdelių receptas iš „YouTube“ kanalo. Puikiai tinka vakarėliams, šventėms!

REKLAMA

Jums reikės:

REKLAMA

Dviem tešlos gabalams  22 cm x 17 cm (2-4 asmenims)

Tešlai:

REKLAMA
  • 200 g paprastų miltų
  • Sausų mielių 5 g (0,5 valgomojo šaukšto)
  • 8 g (1 valgomojo šaukšto) cukraus
  • 4 g (0,5 valgomojo šaukšto) druskos
  • 15 g (2 šaukštų) alyvuogių aliejaus kepimui
  • 120 ml drungno vandens

Česnakų sluoksniui:

  • 10 g (0,5 valgomojo šaukšto) susmulkintų česnakų
  • 20 g (2 šaukštų) ištirpinto nesūdyto sviesto
  • 30 g kreminio sūrio (1 didelio valgomojo šaukšto)

Viršui:

REKLAMA
  • 280 g mocarelos sūrio
  • Parmezano
  • Raudonėlio (neprivaloma), petražolių

Gaminimo eiga:

REKLAMA

Raugui sumaišykite cukrų, mieles ir šiltą vandenį.

REKLAMA

Sumaišykite miltus su druska ir įmaišykite raugą.

REKLAMA

Pradėkite minkyti tešlą – įpilkite aliejaus.

REKLAMA

Užminkykite vientisą tešlą, uždenkite maistine plėvele ir palikite šiltoje vietoje, kad pakiltų.

REKLAMA

Tuo tarpu paruoškite česnakų, sūrio ir sviesto užpilą.

REKLAMA

Pakilusią tešlą išminkykite ir iškočiokite ant miltais pabarstytos lentos.

REKLAMA

Aptepkite česnakų mišiniu.

REKLAMA

Pabarstykite dviejų rūšių sūriais ir raudonėliais.

REKLAMA

Įdėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite.

REKLAMA

Kepkite 210 laipsnių temperatūroje 8-10 minučių.

REKLAMA

Linkime gero skonio!

Vaizdo įrašo medžiaga:

REKLAMA

 

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].