Tai – greitai paruošiami kepiniai, kurių skonis jus tikrai maloniai nustebins. Būtinai išbandykite!

REKLAMA

Raguoliai iš 3 ingredientų

REKLAMA

Jums reikės:

  • 450 g kvietinių miltų
  • 250 g kepinių margarino
  • 250 ml grietinėlės

Įdarui (pasirinktinai):

REKLAMA
  • Obuolių su cinamonu ir cukrumi
  • Varškės su razinomis
  • Šokolado
  • Džemo
  • Riešutų
  • „Nutella“ kremo

Taip pat reikės:

  • 1 kiaušinio
  • Cukraus pudros

Kaip gaminti?

REKLAMA

Iš miltų, margarino ir grietinėlės paruoškite vientisą tešlą, įberkite žiupsnelį druskos. Padalinkite tešlą į 5 dalis.

Kiekvieną gabalėlį susukite į rutulį ir padalinkite į aštuonias dalis. Ant kiekvieno gabalėlio dėkite įdarą ir susukite raguolius.

REKLAMA

Raguolius aptepkite plaktu kiaušiniu ir kepkite iki rausvos spalvos 180 laipsnių temperatūroje. Dar karštus pabarstykite cukraus pudra.

Pyragas su grietinėle

REKLAMA

Jums reikės:

REKLAMA
  • 3 kiaušinių
  • 250 g cukraus
  • 1 pakelio vanilinio cukraus
  • 250 ml grietinėlės
  • 250 g pusiau rupių miltų
  • 1 pakelio kepimo miltelių
  • 1 valg. š. kakavos

Kaip gaminti?

Kiaušinius išplakite su cukrumi iki putų, supilkite grietinėlę, suberkite vanilinį cukrų. Galiausiai suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Maišykite, kol gausite vienalytę tešlą. Kepimo formą ištepkite riebalais ir pabarstykite miltais. ½ tešlos dėkite į kepimo formą, o į likusią dalį įmaišykite kakavą. Ant šviesios tešlos sluoksniuokite tamsią tešlą ir pašaukite į įkaitintą orkaitę. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 35 minutes.

REKLAMA

Leiskite šiek tiek atvėsti ir išimkite iš kepimo formos. Galite aptepti šokoladiniu glaistu – aš tiesiog ištirpinu šokoladą kartu su aliejumi ir užpilu ant pyrago. Taip pat galite tiesiog pabarstyti cukraus pudra.

Nuostabūs obuolių suktinukai

REKLAMA

Jums reikės:

REKLAMA
  • 450 g kvietinių miltų
  • 250 g kepinių margarino
  • 250 ml grietinėlės
  • Obuolių ir cinamono (arba kito pasirinkto įdaro)
  • Kiaušinio (aptepimui)

Kaip gaminti?

Iš tešlos ingredientų paruoškite vientisą tešlą, kurią padalinkite į 5 dalis. Iškočiokite kiekvieną tešlos gabalėlį į skritulį ir sudėkite įdarą. Susukite.

REKLAMA

Suktinukus aptepkite plaktu kiaušiniu ir kepkite iki rausvos spalvos. Dar karštus pabarstykite cukraus pudra.

Tobulas pyragas su grietinėle

REKLAMA

Jums reikės:

REKLAMA
  • 2 stiklinių kvietinių miltų
  • 3/4 stiklinės granuliuoto cukraus
  • 3 kiaušinių (geriausia rinktis didesnio dydžio naminius kiaušinius)
  • 1 kepimo miltelių pakuotės
  • 1 indelio grietinėlės (180 ml)
  • braškių

Kaip gaminti?

Dubenyje išplakite kiaušinius su cukrumi iki šviesios ir purios masės. Į tešlą įmaišykite persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir grietinėle. Maišykite, kol gausite vienalytę tešlą. Supilkite ant kepimo popieriumi iškloto kepimo indo (vietoj kepimo popieriaus galite naudoti aliejų ir miltus). Pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite maždaug 20 minučių. Į tešlą galite įdėti braškių arba kitų pasirinktų priedų.

REKLAMA

Sausainiai su grietinėle

REKLAMA

Jums reikės:

  • 350 g kvietinių miltų
  • 250 g margarino arba sviesto
  • 200 ml grietinėlės
  • cukraus pudros (pabarstymui)
  • vanilinio cukraus (pabarstymui)

Kaip gaminti?

REKLAMA

Iš miltų, sviesto arba margarino ir grietinėlės paruoškite tešlą. Susukite į rutulį ir leiskite valandą pastovėti šaldytuve.

Praėjus šiam laikui, iškočiokite tešlą, formuokite sausainius ir kepkite 150 laipsnių temperatūroje maždaug 8 minutes. Leiskite šiek tiek atvėsti ir pabarstykite cukraus pudros ir vanilinio cukraus mišiniu.

REKLAMA

Raguoliai su uogiene

REKLAMA

Jums reikės:

  • 500 g kvietinių miltų
  • 300 g kepinių margarino
  • 250 ml grietinėlės
  • šiek tiek druskos
  • slyvų uogienės (arba kito pasirinkto įdaro)
  • cukraus pudros (pabarstymui)

Kaip gaminti?

REKLAMA

Sumaišykite visus tešlos ingredientus ir padėkite į šaldytuvą 6 valandoms.

Padalinkite tešlą į 8 dalis, kiekvieną jų iškočiokite iki lėkštės dydžio ir supjaustykite į 8 dalis (trikampius).

REKLAMA

Ant plačiosios dalies dalies užtepkite uogienę ir susukite raguolį.

Kepkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos iki 220°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 10 min. Atvėsusius raguolius pabarstykite cukraus pudra.

REKLAMA

Tobulas kalėdinis pyragas

REKLAMA

Jums reikės:

  • 500 g kvietinių miltų
  • 250 ml grietinėlės (33% riebumo)
  • 1 pakelio sausų mielių
  • 50 g cukraus
  • 1 pakelio vanilinio cukraus
  • žiupsnelio druskos
  • 2 kiaušinių
  • 1 kiaušinio baltymo
  • 1 kiaušinio trynio
  • 100-150 g razinų, mirkytų rome

Kaip gaminti?

REKLAMA

Išsijokite miltus ir suberkite kitus birius ingredientus. Įmuškite kiaušinius, įmaišykite kiaušinio baltymą ir grietinėlę su razinomis. Kruopščiai iškočiokite vientisą, lygią ir elastingą tešlą. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje pakilti. Rankomis išminkykite tešlą ir padalinkite į tiek dalių, kiek pyragų norėsite iškepti. Atskirkite tešlą į tris ar keturias dalis ir supinkite pynę.

Tešlos ruošinius padėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir palikite pakilti. Aptepkite kiaušinio tryniu ir kepkite 190-200 laipsnių temperatūroje maždaug 35-40 minučių.

REKLAMA

Pusryčių pyragėliai su grietinėle

REKLAMA

Jums reikės:

  • 1 kg kvietinių miltų
  • 250 g cukraus
  • 200 ml grietinėlės
  • 300 ml pieno (arba pagal poreikį)
  • 100 ml natūralaus jogurto
  • 50 ml aliejaus
  • 2 kiaušinių baltymų
  • 1 kiaušinio trynio
  • 50 g šviežių mielių
  • 2 pakuočių vanilinio cukraus
  • 1 arb. š. druskos

Įdarui (pasirinktinai)

REKLAMA
  • Varškės, pudingo ar uogienės

Taip pat reikės:

  • 1 kiaušinio trynio
  • Aguonų (pabarstymui)

Kaip gaminti?

REKLAMA

Pirmiausia dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, druską ir vanilinį cukrų. Įmaišykite drungną grietinėlę, aliejų, kiaušinių baltymus, trynį, jogurtą ir mieles, kurias išbrinkykite 100 ml pieno. Palaipsniui supilkite likusį pieną ir išmaišykite. Maišykite, kol tešla taps vienalytė ir lengvai atsiskirs nuo dubens. Tešlą pabarstykite miltais ir išminkykite rankomis. Susukite į rutulį, uždenkite rankšluosčiu ir palikite kilti 1 val.

Kol tešla kyla, paruoškite įdarą. Pakilusią tešlą išverskite ant lengvai miltais pabarstytos lentos ir padalinkite į 2 dalis, kurias tiesiog neminkydami  formuokite į kepalus. Kiekvieną kepalą iškočiokite iki maždaug 6-7 mm storio ir supjaustykite trikampiais.

REKLAMA

Ant kiekvieno gabalėlio dėkite maždaug po šaukštą įdaro ir švelniai susukite į ritinio formą. Pyragėlius dėkite ant kepimo skardos, išklotos popieriumi, aptepkite kiaušinio tryniu, sumaišytu su trupučiu pieno.  Kepimo skardą dėkite į šaltą orkaitę, o tada įkaitinkite iki 180°C. Kai orkaitė pasieks 180 °C temperatūrą, kepkite dar 15 minučių. Patikrinkite, ar pyragėliai iškepę.

Dar karštus pyragėlius galite aptepti sviestu ir pabarstyti aguonomis ar cukraus pudra.

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].