Skanių karštų sumuštinių receptas, kuris jums tikrai patiks. Greitai paruošiama ir labai skanu!

REKLAMA

Jums reikės:

REKLAMA
  • 200 g virto kumpio, dešros arba dešrelių
  • 200 g kietojo sūrio
  • 1 valgomojo šaukšto grietinės
  • 2 kiaušinių
  • 8-10 duonos riekelių
  • Druskos
  • Pipirų pagal skonį

Gaminimo eiga:

REKLAMA

Pirmiausia supjaustykite juodą arba šviesią duoną riekelėmis.

Galite drąsiai naudoti senesnį duonos gabalą, nes iškepęs jis vis tiek gražiai apskrus.

REKLAMA

Supjaustykite dešrą arba bet kokią kitą mėsos produktą, kurį nuspręsite naudoti, mažais kubeliais.

REKLAMA

Viską sudėkite į dubenį.

Įmuškite kiaušinius ir įdėkite grietinės.

REKLAMA

Galiausiai stambia tarka sutarkuokite sūrį.

REKLAMA

Pagal skonį galite įberti druskos ir pipirų.

Jei dešra ar kitas produktas yra sūrus, druskos visai nereikia dėti.

REKLAMA

Galiausiai paruoškite kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi.

REKLAMA

Tolygiai paskirstykite įdarą ant duonos riekelių ir sudėkite jas į įkaitintą orkaitę.

Leiskite kepti apie 20 minučių, arba kol paviršius taps auksinės spalvos.

REKLAMA

Mėgaukitės maloniu skoniu!

Papildomi receptai

REKLAMA

Užkepėlės pagal Ireną

REKLAMA

Jums reikės:

  • 150 g sūrio
  • 3 kiaušinių
  • 200 g kumpio
  • Laiškinio česnako
  • Sviesto aptepimui
  • Senesnės baltos duonos
  • Taip pat galite papildomai įdėti 1-2 šaukštus grietinės ir 2 skilteles česnako.

Gaminimo eiga:

REKLAMA

Įmuštus kiaušinius sumaišykite su tarkuotu sūriu ir smulkiai supjaustytu kumpiu – jei norite, galite įdėti grietinės. Duonos riekeles aptepkite sviestu ir ant  duonos paviršiaus sluoksniuokite paruoštą mišinį plonu sluoksniu. Dėkite ant kepimo skardos išklotos kepimo popieriumi, pašaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite kelias minutes (tik kelias minutes, atidžiai stebėkite!).

REKLAMA

Sumuštiniai – pica

Jums reikės:

REKLAMA
  • 200 g virtų grybų (jei neturite grybų, naudokite pievagrybius)
  • 120 g kumpio
  • 1 svogūno
  • 1 bulvės
  • 50 g sūrio
  • 1 kiaušinio
  • ⅓ arbatinio šaukštelio druskos
  • ⅓ arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų
  • 1 pakuotės skrudinimui skirtos ar šiaip senesnės duonos

Gaminimo eiga:

Virtus grybus, kumpį, svogūną ir bulves reiktų sumalti mėsmale arba grybus, kumpį ir svogūną susmulkinti, o bulves sutarkuoti. Įmaišykite tarkuotą sūrį, kiaušinį, druską ir pipirus, ir sluoksniuokite gautą masę ant duonos šaukštu. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite riekeles iš tos pusės, kurioje nėra įdaro.

REKLAMA

Skani duona su kiaušiniu kitaip

Jums reikės:

REKLAMA
  • Duonos
  • Tarkuoto sūrio
  • Sviesto
  • Druskos ir pipirų

Gaminimo eiga:

Šaukštu paspauskite duonos centrą, kad padarytumėte įdubimą. Įmuškite į jį kiaušinį ir aptepkite kraštus sviestu. Tuomet ant kraštų tiesiog užberkite tarkuoto sūrio. Padėkite duoną į kepimo skardą ir pašaukite į orkaitę. Jei  po kepimo nenorite ilgai valyti kepimo skardą, tiesiog išklokite ją kepimo popieriumi.

REKLAMA

Taip pat rekomenduojame išbandyti šiuos duonos krepšelius. Juos galėsite gaminti tiesiog nupjaudami duonos kraštus ir truputį iškočiodami, kad jie būtų plonesni. Sudėkite į riebalais išteptas keksiukų formeles ir į vidurį įmuškite kiaušinį, įdėkite kumpio ar šoninės…. Pabarstykite druska, pipirais ir tarkuotu sūriu. Įdėkite į įkaitintą orkaitę ir palikite kepti apie 15 minučių (kiaušiniai bus pusiau skysti). Jei norite, kad kiaušiniai būtų visiškai kietai iškepę, leiskite kepti keliomis minutėmis ilgiau.

Sumuštinių armonika

REKLAMA

Jums reikės:

  • Supjaustytos duonos kepalo
  • Aliuminio folijos
  • Bet kokių ingredientų – kumpio, sūrio, šoninės, dešros ir pan.
  • 1 stiklinės pieno ir 1 kiaušinio

Gaminimo eiga:

REKLAMA

Vaizdo įrašo medžiaga:

REKLAMA

Padėkite duonos kepalą ant folijos lakšto ir užlenkite folijos galus, kad suformuotumėte tarsi laikiną dubenį. Tarp riekelių pakaitomis dėkite šaldytuve turimus ingredientus.

Supilkite ant viršaus plaktą kiaušinį ir pieną, uždenkite antruoju folijos lakštu ir įdėkite į įkaitintą orkaitę 15 minučių (180 laipsnių temperatūroje).

REKLAMA

Kepta sena duona su keptais česnakais

Fantastiška vakarienė visai šeimai. Be to, jai pagaminti galėsite naudoti bet kokią senesnę duoną, kurią jums tiesiog reikia sunaudoti.

REKLAMA

Jums reikės:

  • ½ stiklinės sviesto
  • 3 česnakų galvučių
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 1 kepalo duonos
  • 2 šaukštų šviežių petražolių
  • 1 stiklinės tarkuoto sūrio
  • Druskos, pipirų pagal skonį

Gaminimo eiga:

REKLAMA

Petražoles nuplaukite ir smulkiai supjaustykite. Nupjaukite visas česnako galvutes taip, kad nupjovus viršutinę dalį matytųsi atskiros skiltelės.

Nedidelę kepimo skardą išklokite folija ir sudėkite česnakų galvutes. Apšlakstykite jas alyvuogių aliejumi, dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 170 laipsnių temperatūroje apie 50 minučių. Jei ne kartą esate kepę česnakus, žinote, koks nuostabus bus jų skonis!

REKLAMA

Iškeptus česnakus išimkite iš orkaitės, leiskite jiems šiek tiek atvėsti ir išimkite atskiras skilteles. Skilteles smulkiai supjaustykite ir sumaišykite dubenyje su sūriu, sviestu ir petražolėmis. Mišinį pagardinkite druska ir pipirais.

Aptepkite duonos riekes česnakų mišiniu ir sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Kepkite iki 240 laipsnių įkaitintoje orkaitėje (naudokite grilio funkciją) 3-4 minutes. Išimkite iš orkaitės, leiskite šiek tiek atvėsti ir patiekite ant stalo.

Linkime malonaus skonio!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].