Įdaryti svogūnai. Neįprastas, bet labai skanus patiekalas!

Kartais sunku sugalvoti originalų užkandį iš įprastų ingredientų. Šiandien papasakosime apie greitą užkandį, kurio dar nebandėte, tai- įdaryti svogūnai!

ĮDARYTI SVOGŪNAI

Nedaug žmonių galvoja apie svogūnus, kai kalbame apie įdarytas daržoves. Paprikos ar net pomidorai būna naudojami dažniausiai. Bet įdarytų svogūnų receptas yra pažįstamas nedaugeliui.

Kepti įdaryti svogūnai atrodys nuostabiai ant šventinio stalo. Svarbiausia tinkamai paruošti ryžius!

Įdaryti svogūnai

Jums reikės:

  • 4 svogūnai
  • 100 ml augalinio aliejaus
  • 160 g kedro riešutų
  • 100 g ryžių
  • 50 g razinų
  • 10 g ciberžolės
  • 1 šaukštelis citrinos žievelės
  • 1 kiaušinis
  • druskos pagal skonį
  • pipirų pagal skonį

Gaminimas:

Svogūnus blanšruokite sūdytame vandenyje. Vandenį užvirkite ir ten 10 min panardinkite svogūnus su lukštu. Paskui svogūnus nulupkite, nepamirškite šiek tiek nupjauti apačios.

Atsargiai išimkite vidurį, palikite tik 3 išorinius sluoksnius. Susmulkinkite peiliu pusę sluoksnių, kuriuos išėmėte. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi, suberkite į ją smulkintus svogūnus ir riešutus.

Po 5 minučių suberkite ryžius, razinas, citrinos žievelę ir ciberžolę. Šie ingredientai turi būti užpilti skysčiu, kuris liko po svogūnų virimo.

Viską troškinkite uždengę maždaug 15 minučių, tada įpilkite druskos ir pipirų. Įmuškite kiaušinį į ryžių mišinį, išmaišykite. Dabar užpildykite svogūnus šiuo įdaru. Svogūnus reikia kepti pusvalandį 180 laipsnių temperatūroje. Traškių sultingų svogūnų mėgėjai bus patenkinti šiuo patiekalu!

Įdaryti svogūnai
Naujienos Tavo el. pašte

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].