Gurmaniški burokėliai. Neįprastas Kūčių stalo akcentas!

Džiovinti burokėliai yra unikalus naminis desertas, kurį užtenka paruošti tik vieną kartą, kad amžinai įsimylėtumėte nepakartojamą skonį.

REKLAMA

Mes paruošėme jums italų šefo Antonio Fresa nepakartojamo deserto receptą, kuris ne tik pradžiugins jūsų skonio receptorius, bet ir suteiks reikšmingos naudos jūsų kūnui.

burokėliai

REKLAMA

Norint, kad burokėliai būtų kuo skanesni, reikia juos teisingai pasirinkti. Saldžiausi burokėliai visada būna sultingi ir svarūs, jų oda taip pat turėtų būti plona, ​​o jos paviršius turėtų būti lygus.

Norint paruošti 200 g džiovintų burokėlių, jums reikės apie 2 kg šviežių, toks produkto kiekis visiškai užpildys vieną kepimo skardą.

REKLAMA

burokėliai

Išsirinkę geriausius burokėlius, kruopščiai juos nuplaukite. Tada suvyniokite kiekvieną burokėlį į foliją ir pašaukite į įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros orkaitę. Kepkite burokėlius 60–90 minučių ir patikrinkite, ar jie iškepę, dantų krapštuku: jis turėtų laisvai smigti į daržovę.

REKLAMA

Atvėsinkite burokėlius, nulupkite ir supjaustykite 2 cm storio griežinėliais.

REKLAMA

Dabar jums reikia dar kartą įkaitinti orkaitę iki 60 laipsnių temperatūros ir į ją pašauti kepimo skardą su burokėlių griežinėliais. Neuždarykite orkaitės durelių iki galo, turite palikti nedidelę tarpą, kad garai išeitų, kitaip jūs negalėsite atsikratyti skysčio pertekliaus.

Burokėliai tokiu būdu turi būti laikomi orkaitėje 6 valandas. Turite įsitikinti, kad burokėliai neišdžiūvo ir nepradėjo degti.

REKLAMA

burokėliai

Po šio žingsnio leiskite burokėliams 5 valandas džiūti kambario temperatūroje. Pabaigoje jie turėtų būti sausi ir elastingi.

REKLAMA

Jums reikės:

200 g džiovintų burokėlių

burokėliai

REKLAMA

1 litro burokėlių sulčių

REKLAMA

100 ml vandens

REKLAMA

50 ml raudonojo vyno acto

REKLAMA

100 ml rafinuoto augalinio aliejaus

alyvuogių aliejus

REKLAMA

1 valgomojo šaukšto cukraus

cukrus

REKLAMA

kelių šakelių šviežių mėtų

REKLAMA

100 g juodųjų serbentų

REKLAMA

Gaminimas:

Pirmiausia paimkite puodą ir supilkite į jį burokėlių sultis. Į sultis įpilkite acto ir cukraus, tada viską gerai išmaišykite. Padėkite puodą ant vidutinės ugnies ir užvirkite. Tada sumažinkite ugnį ir jau ant silpnos ugnies virkite mišinį iki sirupo konsistencijos.

REKLAMA

Palikite sirupą atvėsti, ir tuo tarpu nuplaukite serbentus ir mėtų lapelius. Tada serbentus su mėtomis supilkite dubenį ir sutrinkite smulkintuvu, po truputį įmaišydami augalinį aliejų.

Gautą vienalytę masę perpilkite per smulkų sietelį ir sumaišykite su atvėsintu sirupu.

REKLAMA

Gautą masę sumaišykite su džiovintais burokėliais santykiu vienas prie vieno ir mišinį padėkite į šaldytuvą bent pusei dienos. Norint, kad burokėliai būtų visiškai prisigėrę sirupo, būtina palikti bent 10–12 valandų.

REKLAMA

Desertą galite patiekti su graikiniais riešutais ir šviežiu jogurtu.

REKLAMA

Užtikriname, kad tokie gurmaniški burokėliai taps jūsų mėgstamiausiu desertu, jums tereikia išbandyti!

Skanaus!

burokėliai

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].