Puikūs blynai su obuoliais, kurie yra tikrai purūs, minkšti ir juos kepant, nereikia jokių mielių.

REKLAMA

Puiki vakarienė ar saldūs pusryčiai, kurie patiks visai šeimai!

REKLAMA

Jums reikės:

  • 2 kiaušinių
  • 1 vanilinio cukraus
  • 2 šaukštų cukraus
  • žiupsnelio druskos
  • 1 puodelio paprastų miltų
  • 1 puodelio pieno
  • 1 puodelio tarkuotų obuolių (apie 2 vnt. obuolių)
  • 1 šaukšto aliejaus

Padažui (neprivaloma):

REKLAMA
  • Jogurto
  • Varškės
  • Grietinės
  • Uogienės

Pabarstymui:

  • Cukraus pudros

Gaminimo eiga:

REKLAMA

Trynius atskirkite nuo kiaušinių baltymų.

Trynius sumaišykite su cukrumi, vaniliniu cukrumi, pienu ir druska.

REKLAMA

Dalimis įberkite persijotus miltus ir išmaišykite.

REKLAMA

Maišykite tol, kol neliks miltų gumulėlių.

Tada įmaišykite tarkuotus obuolius.

REKLAMA

Baltymus išplakite iki purių ir standžių putų konsistencijos.

REKLAMA

Po truputį išplaktus baltymus įmaišykite į tešlą.

Įkaitintoje keptuvėje, išteptoje aliejumi, ant vidutinės ugnies kepkite blynus iš abiejų pusių.

REKLAMA

Kepkite, kol jie taps šviesiai rudos spalvos.

REKLAMA

Blynus pagardinti galite pagal skonį, man labiausiai patinka pagardinti su braškiniu jogurtu arba varške.

REKLAMA

Blynai yra minkšti ir labai purūs!

Jie taip pat yra labai skanūs, pavyzdžiui, jei tik apibarstysite juos cukraus pudra.

Linkime gero skonio!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].