Ingredientai:

REKLAMA

Šiltas pienas – 0,5 l;

REKLAMA

Miltai – 1 kg;

REKLAMA

Kiaušiniai – 4 vnt.;

REKLAMA

Mielės – 20 g;

REKLAMA

Druska – 2 šaukšteliai;

REKLAMA

Cukrus – 3 šaukštai;

REKLAMA

Sviestas – 150 g;

REKLAMA

Augalinis aliejus – 50 g;

REKLAMA

Obuolių uogienė įdarui.

REKLAMA

Kaip pagaminti:

Mieles ištirpinkite šiltame piene ir palikite kurį laiką pastovėti. Į pieną su ištirpintomis mielėmis įpilkite druskos, cukraus, įmuškite kiaušinius ir plaktuvu plakite iki vientisos masės.

REKLAMA

Gautą skystą masę palikite 15 minučių šiltoje vietoje. Supilkite į miltus. Pradėkite minkyti tešlą. Maišydami pirmiausia įpilkite išlydyto sviesto, o paskui aliejaus.

REKLAMA

Įpilkite truputį miltų, kad tešla geriau minkytųsi. Minkykite tešlą. Paruoštai tešlai leiskite 1 valandą pastovėti šiltoje vietoje ir po to formuokite ragelius.

REKLAMA

Formuokite ragelius, kaip parodyta pirmoje nuotraukoje ar bet kokiu kitu būdu.

REKLAMA

Sudėkite jau paruoštus ragelius ant riebalais arba kepimo popieriumi padengtos kepimo skardos, palikite šiltoje vietoje 40-50 minučių, tada sutepkite kiaušinio tryniu, praskiestu 1 šaukšteliu pieno, ir kepkite orkaitėje 180°C temperatūroje, kol iškeps (apie 25 minutes).

REKLAMA

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].