Pabandykite šią skanią duoną pasigaminti pagal „YouTube“ kanalo receptą. Šiai duonai paruošti reikės vos 5 minučių, o jos skonis – kaip iš kepyklėlės!

REKLAMA

Jums reikės:

  • 400 ml šilto vandens
  • 2 šaukštų cukraus
  • 1 šaukšto sausų mielių
  • 4 šaukštų augalinio aliejaus
  • 700 g miltų duonai arba paprastų miltų
  • 2 šaukštelio druskos

Gaminimo eiga:

REKLAMA

Į dubenį supilkite šiltą vandenį ir plaktuvu sumaišykite su cukrumi.

Taip pat įberkite mielių ir įpilkite augalinio aliejaus.

REKLAMA

Tada suberkite miltus ir viską gerai išmaišykite.

REKLAMA

Nepamirškite pagardinti druska.

REKLAMA

Išminkykite tešlą, kurią perkelkite ant stalviršio.

Tada visą tešlą padalinkite į dvi dalis.

REKLAMA

Paimkite vieną dalį ir suformuokite iš jos paplotį.

REKLAMA

Tada tešlą sulenkite link centro iš pradžių iš vienos pusės, taip pat vėliau ir iš kitos pusės.

Tada susukite ir suformuokite batoną.

REKLAMA

Pakartokite šią procedūrą dar 2–3 kartus.

REKLAMA

Tada padėkite kepalą ant kepimo skardos, padengtos kepimo popieriumi.

Leiskite jai pakilti bent 15-30 minučių.

REKLAMA

Prieš kepdami, apšlakstykite ją vandeniu ir pabarstykite miltais.

REKLAMA

Viršuje padarykite vieną gilesnį išilginį pjūvį.

REKLAMA

Kepkite iki 200°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes.

Kai duona paruduos, švelniai ją apšlakstykite vandeniu.

REKLAMA

Viskas baigta!

REKLAMA

Kvapni naminė duona paruošta!

Linkime gero skonio!

Vaizdo įrašas:

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].