Dieviško skonio grybų padažas. Pagardins bet kokį patiekalą!

Maža sauja grybų suteikia žavesio net paprasčiausiam patiekalui ir suteikia universalumo tiems, kurie yra sudėtingesni. Tai gerai supranta kai kurie italų restoranų savininkai. Tačiau jūsų virtuvėje taip pat gali atsirasti grybų padažas, kuris patiks visiems.

Žinoma, galite naudoti labiausiai paplitusius pievagrybius, kaip dažnai daroma Vidurio Europoje (kažkodėl miško grybai nėra labai vertinami). Tačiau jei po ranka jų nėra, galite naudoti voveraites ar kitus valgomus grybus.

grybų padažas

Grybų padažas

Jums reikės:

  • Pievagrybių 200 g
  • Grietinėlės 300 ml
  • Sviesto 50 g
  • Svogūno 1 vnt
  • Česnakų 2 skiltelių
  • Kvietinių miltų 1 valgomojo šaukšto
  • Saulėgrąžų aliejaus pagal skonį
  • Druskos pagal skonį
  • Juodųjų pipirų (maltų) pagal skonį

Gaminimas:

Nuplaukite grybus ir smulkiai supjaustykite.

Susmulkinkite svogūną ir česnaką, kepkite keptuvėje, kol pasidarys skaidrūs. Tada suberkite grybus ir kepkite, kol skystis išgaruos.

grybų padažas

Kitoje keptuvėje apkepkite miltus svieste, kol apskrus. Tada įpilkite riebios grietinėlės ir išmaišykite, kad neliktų gumuliukų.

Į kreminį padažą suberkite grybus ir kartkartėmis pamaišydami troškinkite dar 5 minutes. Jei padažas atrodo per tirštas, įpilkite šiek tiek pieno.

grybų padažas

Džiovinti grybai taip pat tinka padažui. Jie geriausiai tinka visų rūšių skystiems patiekalams: sriuboms, padažams ir makaronams. Tiesiog nepamirškite, kad prieš naudojimą juos reikia nuplauti ir mirkyti porą valandų. Tai būtina, nes prieš džiovinant jų negalima nuplauti! Išmirkę jie vėl pasidaro minkšti ir padidėja apimtis.

Naujienos Tavo el. pašte

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].