Dešrelių sriuba: paprastas, bet sotus patiekalas pietums ar vakarienei

Šis nuostabus patiekalas ypač patiks vyrams. Tai – dešrelių sriuba. Ją pagaminti taip lengva, kad sugebėtų net vaikas. Tačiau patiekalas toks sotus, kad puikiai tinka tiek pietums, tiek vakarienei.

REKLAMA

Sudėtis

  • 2 gabaliukai lydyto sūrio
  • 3 bulvės
  • 3-4 skiltelės česnako
  • 1 morka
  • žalumynai pagal skonį
  • paprikos ir druskos mišinys pagal skonį
  • 150 g rūkytos dešros
  • 2 svogūnai
  • skrebučiai

Gaminimas

Paruoškite visus ingredientus. Nulupkite daržoves. Susmulkinkite svogūnus, česnako skilteles ir morkas. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Paruoštas daržoves apkepkite iki auksinės rudos spalvos.

REKLAMA

Nulupkite bulves. Supjaustykite dešrą mažais kubeliais. Į keptuvę suberkite bulves ir dešrą. Kepkite 5-7 minutes.

REKLAMA

Dabar puode užvirinkite šiek tiek vandens. Sudėkite ten dešros ir daržovių mišinį. Viską virkite apie 15 minučių.

Lydytą sūrį sutarkuokite stambia tarka. Kai bulvės išvirs, į sriubą sudėkite sūrį. Susmulkinkite žalumynus. Išjunkite sriubą, kai sūris visiškai išsilydys.

REKLAMA

Prieš patiekdami, pridėkite skrebučių ir žolelių.

REKLAMA

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].