Lengvas ir labai skanus nekeptas šventinis tortas „švelnumas

Jei norite, kad burnoje tirpstantis kakavos, pieno ir slyvų tortas atsirastų ant jūsų stalo, orkaitės nereikia. Pakanka sumaišyti ingredientus, įpilti želatinos, supilti viską į formą ir padėti į šaldytuvą.

REKLAMA

tortas

Tortas yra be miltų, todėl jūsų figūrai nepakenks. O subtilus šokolado derinys su slyvų rūgštumu džiugins net reikliausius gurmanus.

REKLAMA

KAKAVOS TORTAS

Jums reikės:

  • 750 ml pieno
  • 100 g juodojo šokolado
  • 100 g sviesto
  • 3 kiaušinių
  • 200 g džiovintų slyvų
  • 20 g želatinos
  • 150 g cukraus
  • 3 šaukštų krakmolo
  • 14 vnt. sausainių
  • 1 pakelio (8 g) vanilinio cukraus
  • kokoso drožlių dekoravimui
  • 28 cm skersmens kepimo indo

Gaminimas:

10 minučių džiovintas slyvas užpilkite verdančiu vandeniu, kad suminkštėtų.

REKLAMA

Minkštas slyvas sutrinkite maišytuvu iki pastos.

tortas

REKLAMA

Kiaušinius įmuškite į indą, įpilkite paprasto cukraus ir vanilinio cukraus. Kruopščiai viską sumaišykite maišytuvu. Įpilkite kakavos, krakmolo ir vėl išmaišykite.

REKLAMA

Įpilkite šiek tiek pieno. Maišykite taip, kad neliktų gumuliukų, ir supilkite likusį pieną.

tortas

REKLAMA

Padėkite puodą ant ugnies. Kai mišinys bus karštas, į jį suberkite susmulkintą šokoladą. Virkite, kol sutirštės, nuolat maišydami.

Tuo tarpu užpilkite želatiną vandeniu ir palikite išbrinkti.

REKLAMA

Puodą nukelkite nuo ugnies, į karštą masę įpilkite sviesto, džiovintų slyvų pastos ir želatinos.

REKLAMA

Viską sumaišykite iki vientisos masės.

Būsimo torto formą patepkite augaliniu aliejumi ir padenkite kepimo popieriumi.

REKLAMA

Supilkite masę į formą. Lengvai išskirstykite, kad kremas būtų lygus ir pašalintumėte visus oro burbuliukus.

tortas

REKLAMA

Ant viršaus išdėliokite sausainius. Jei turite 28 cm skersmens formą, gali prireikti visos sausainių pakuotės. 24 cm skersmens formai pakanka 8-10 vienetų.

REKLAMA

Deserto formą uždenkite maistine plėvele ir laikykite šaldytuve 2-3 valandas.

Praėjus šiam laikui, atidarykite skardą ir apvertę tortą perkelkite ant lygaus paviršiaus, sausainiais žemyn.

REKLAMA

Nuimkite popierių ir supjaustykite dalimis.

tortas

REKLAMA

Patiekite su arbata. Gero apetito!

Tortas gaunasi toks skanus, kad tikrai gaminsite dar ne kartą. Daugeliui ypač patinka rūgštumas, kurį suteikia slyvos.

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].