Naminis šokoladas be cukraus. Sveikas ir skanus desertas

Priklausomybė nuo šokolado nėra pati blogiausia. Subtilūs konditerijos šedevrai – šokoladiniai pyragaičiai ir net paprasta šokolado plytelė gali išvesti iš proto kiekvieną. Tokiems saldumynų mėgėjams paruošėme originalų receptą. Perskaitykite straipsnį, kad sužinotumėte, kaip gaminamas naminis šokoladas be cukraus.

REKLAMA

šokoladas

Naminis šokoladas

Daugelis namų šeimininkių laikosi principo, kad geriau viską gaminti pačioms, nei pirkti parduotuvėje. Jei esate viena iš jų, tada naminio šokolado receptas yra tikra dovana jums. Galų gale, jūs galite atidžiai pasirinkti kiekvieną ingredientą ir pagaminti kokybišką produktą.

REKLAMA

Dėl šios priežasties šokoladas gaunasi ne tik skanus, bet ir sveikas. Juk jame nėra kvapiųjų medžiagų ir kitų chemikalų, kurių dedama į parduotuvėse esančius gaminius.

REKLAMA

Jums reikės:

  • 200 g nesmulkintos kakavos
  • 100 g kakavinio sviesto
  • 5 arbatinių šaukštelių stevijos, medaus ar kito saldiklio pagal skonį
  • 3 g šokolado tirštiklio
  • riešutų ir džiovintų vaisių pagal skonį

Gaminimas:

REKLAMA

Smulkiai supjaustykite kakavą, kad susidarytų trupiniai ir suberkite į gilų dubenį. Kakavą galite ištirpinti garų vonelėje arba mikrobangų krosnelėje. Rekomenduojame rinktis pirmąjį metodą, nes taip galėsite valdyti visą procesą.

šokoladas

REKLAMA

Kakavinį sviestą smulkiai supjaustykite ir suberkite į ištirpdytą kakavą. Sviestą sudėkite, kai kakava jau pilnai ištirpusi. Visą šią masę išmaišykite. Šokoladinės masės kaitinimo temperatūra neturi viršyti 45 laipsnių.

REKLAMA

Po to jau galima dėti saldiklį. Sumaišykite jį su šokoladine mase ir paragaukite. Jei reikia, įpilkite dar saldiklio.

Išimkite šokolado masę iš garų vonelės ir atvėsinkite iki 34 laipsnių. Kol šokoladas vėsta, paruoškite jam formeles. Jos gali būti bet kokios: šokolado plytelės, žvaigždės, kriauklės ar bet kokios kitos formos. Nuvalykite jų paviršių alkoholiu.

REKLAMA

šokoladas

Dabar pereikite prie tirštinimo. Į šokolado masę įmaišykite tirštiklį. Tada viską dar kartą gerai išmaišykite ir supilkite gautą masę į paruoštas formeles. Šiame etape šokoladą galite papuošti riešutais ir džiovintais vaisiais. Tada sudėkite formeles į šaldytuvą, kad šokoladas sustingtų.

REKLAMA

Kai šokoladas visiškai sustings, jį galima išimti iš formos ir ragauti.

REKLAMA

Visą gaminimo eigą galite pamatyti žemiau pateiktame vaizdo įraše.

Natūralus naminis šokoladas skoniu nėra panašus į parduotuvėje pirktą šokoladą. Jis gaunasi daug skanesnis, o kvapo tiesiog neįmanoma apibūdinti žodžiais. Pabandykite pasigaminti patys ir tuo įsitikinsite. Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].