Naminiai pyragėliai, po kurių nebenorėsite gaminti „Napoleono

Konditerio talentą, deja, turi ne kiekvienas. Tačiau kartais labai norisi palepinti savo šeimą skaniais naminiais pyragais. Todėl vertinu paprastus receptus, kuriuos gali pagaminti net pradedantysis. Šie pyragėliai jau po pirmo karto tapo mėgstamiausiais.

REKLAMA

Kefyro pyragėliai yra švelnūs, traškūs ir skanūs. Jie šiek tiek primena Napoleono pyragą, tačiau juos lengviau paruošti. Šie kepiniai puikiai papildo rytinę arbatą ar kavą.

Pyragėliai be mielių

Šie pyragėliai yra gražūs ir be jokio įdaro. Bet jei norite, galite eksperimentuoti, pridėdami ploną tarkuotų obuolių, šokolado, aguonų ar varškės sluoksnį.

REKLAMA

Jums reikės:

  • 125 g + 70 g sviesto
  • 125 g kefyro
  • 240 g + 80 g kvietinių miltų
  • 5 g kepimo miltelių
  • 100 g cukraus
  • 50 g cukraus pudros

Gaminimas:

Kepimo miltelius sumaišykite su 240 g miltų (likęs kiekis reikalingas vėliau). Tada sausą mišinį persijokite per sietą.

Įdėkite atšaldyto sviesto (130 g), sutarkuoto stambia tarka. Kruopščiai sumaišykite.

REKLAMA

pyragėliai

Supilkite kefyrą ir užminkykite tešlą. Apvyniokite tešlą plastikine plėvele ir laikykite šaldytuve vieną valandą.

REKLAMA

Laikas paruošti trupinius. Sumaišykite cukrų su 80 g miltų, įtarkuokite ten 70 g sviesto, sumaišykite iki trupinių. Uždenkite plastikine plėvele ir taip pat įdėkite į šaldytuvą.

REKLAMA

pyragėliai

Paruoštą tešlą padalinkite į mažus gabalėlius. Trupinius padalinkite į tiek dalių, kiek tešlos gabalėlių turite.

REKLAMA

Kiekvieną tešlos gabalėlį iškočiokite į ploną lakštą. Tada gausiai pabarstykite trupiniais.

REKLAMA

pyragėliai

Ant viršaus uždėkite antrą tešlos lakštą ir vėl pabarstykite trupiniais. Pakartokite, kol baigsis visa tešla ir trupiniai.

REKLAMA

Paruoštą tešlą supjaustykite lygiomis dalimis. Padėkite jas ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

REKLAMA

Pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 200 ℃. Kepkite 20 minučių.

Kai pyragėliai iškeps, apibarstykite juos cukraus pudra.

REKLAMA

pyragėliai

Smaližiai tikrai įvertins šį desertą. Beje, galite patiekti su uogiene, jei norite daugiau saldumo.

REKLAMA

Kad tešla nesudegtų, į orkaitę reikia įdėti dubenį su vandeniu. Ši gudrybė ypač aktuali namų šeimininkėms, turinčioms senas orkaites.

REKLAMA

Stenkitės gaminti gerai nusiteikę – kepiniai bus daug skanesni ir sveikesni, tai jau išbandyta.

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].