Ingredientai tešlai

  • Kiaušiniai – 4 vnt.,
  • Cukrus – 140 g,
  • Vanilinas – 1 paketėlis,
  • Pienas, miltai ir augalinis aliejus – po 8 šaukštus,
  • Kepimo milteliai – 1 pakelis.

Ingredientai kremui

  • Pienas – 400 ml,
  • Kiaušinio trynys – 1 vnt.,
  • Cukrus – 50 g,
  • 1 citrinos žievelė,
  • Kukurūzų krakmolas – 2 šaukštai,
  • Miltai – 1 valgomasis šaukštas,
  • Sviestas – 20 g.

Gaminimo eiga

Kiaušinius plakite mikseriu su cukrumi ir vanile iki tirštos masės. Supilkite pieną ir sviestą, suberkite persijotus miltus su kepimo milteliais ir vėl išplakite. Supilkite tešlą ant kepimo skardos, padengtos kepimo popieriumi.

REKLAMA

Kepame 200°C temperatūroje 20 min. Iškepusį vyniotinį susukame kartu su kepimo popieriumi (kad sluoksniai nesukibtų) ir leidžiame atvėsti.

REKLAMA

Per tą laiką paruoškite kreminį įdarą: visus ingredientus (išskyrus sviestą) sumaišykite puode ir išvirkite tirštą kremą. Nukelkite nuo viryklės, supilkite sviestą ir retkarčiais pamaišydami atvėsinkite.

REKLAMA

Biskvitą apipjaustykite taip, kad jis būtų taisyklingos stačiakampio formos. Tada supjaustykite į mažesnius stačiakampius. Kiekvieną gabaliuką aptepame kremu ir susukame tūteles, šonus taip pat patepame kremu.

REKLAMA

Pasirinktinai užpilkite ištirpintu šokoladu ar pabarstykite smulkintais riešutais, cukraus pudra.

Mėgaukitės su arbata!

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].