Nepaprastai skanus pyragas, kurį reikėtų išbandyti: šokolado, aviečių, riešutų ir maskarponės derinys jus nudžiugins.

REKLAMA

Pagrindui reikės:

  • 200 g sviestinių sausainių
  • 100 g maltų graikinių arba lazdyno riešutų
  • 1 a. š. vanilinio cukraus
  • 125 g sviesto arba margarino
  • 100 ml apelsinų sulčių

1-am sluoksniui reikės:

REKLAMA
  • 300 g šaldytų aviečių
  • 150 ml vandens
  • 3–4 šaukštų cukraus
  • 3 šaukštų kukurūzų krakmolo

2-am sluoksniui reikės:

  • 200 g maskarponės sūrio
  • 1 a. š. vanilinio cukraus
  • 3 arbatinių šaukštelių cukraus pudros
  • 200 ml grietinėlės plakimui

Glaistui reikės:

REKLAMA
  • 100 g šokolado
  • 100 ml grietinėlės

Gaminimo eiga:

Susmulkinkite riešutus, sausainius ir sumaišykite su cukrumi. Supilkite likusius pagrindo ingredientus (sviestą ištirpdykite) ir viską gerai išmaišykite. Torto formos dugną tolygiai padenkite gauta mase ir įdėkite į šaldytuvą.

REKLAMA

Paruoškite pirmąjį sluoksnį. Avietes puode sumaišykite su cukrumi ir 100 ml vandens bei užvirkite. Krakmolą ištirpdykite 50 ml šalto vandens ir įmaišykite į verdančią uogienę. Maišykite tol, kol masė sutirštės. Nuėmę nuo viryklės leiskite šiek tiek atvėsti.

REKLAMA

Tada gautą masę tolygiai paskleiskite ant torto pagrindo. Laikykite tortą šaldytuve, kol paruošite kitą sluoksnį.

Antrąjį sluoksnį paruošti paprasčiau – tiesiog suplakite visus ingredientus. Tam galima naudoti šluotelę. Paruoštą masę supilkite ant avietinio sluoksnio.

REKLAMA

Galiausiai vandens vonelėje ištirpdykite šokoladą su grietinėle ir gautą glaistą užpilkite ant viršaus. Tortą įdėkite į šaldytuvą, kad gerai sustingtų.

REKLAMA

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].