Vyniotinis su aguonomis tiesiai iš močiutės receptų knygos

Į klausimą: “Ar jums patinka vyniotinis su aguonomis?” 9 iš 10 mielai jums atsakys: “Taip!” Na, žinoma, juk jis toks skanus. Ir jei mes kalbame apie rūpestingų rankų ir meilios širdies paruoštus skanėstus, laimės hormono dopamino srautas bus nesulaikomas.

REKLAMA

Aguonų vyniotiniui reikia 500 g mėgstamos tešlos, geriausia mielinės.

Jums reikės:

  • Aguonų 200 g
  • Cukraus 200 g
  • Vandens 0,5 l
  • Druskos 1 šaukštelio
  • Kiaušinio 1 vnt.
  • Pieno 1 valgomojo šaukšto

Gaminimas:

Paruoškite aguonų įdarą. Užvirkite vandenį, įpilkite nuplautų aguonų, virkite 30 minučių. Nupilkite vandenį per smulkų sietą ir 3 kartus sumalkite per mėsmalę, įpilkite cukraus ir druskos.

REKLAMA

Patieskite tešlą ant darbinio paviršiaus, sutepto augaliniu aliejumi. Padalinkite į 2-4 dalis (pagal ritinių skaičių). Kiekvieną dalį iškočiokite į vidutinio storio sluoksnį, ant viršaus lygiu sluoksniu išdėliokite įdarą, švelniai suvyniokite.

Kepimo skardą patepkite augaliniu aliejumi, įdėkite ritinius. Į dubenį įmuškite kiaušinį, įpilkite pieno, sumaišykite. Patepkite gaminį paruoštu mišiniu. 25-30 minučių kepkite ritinius orkaitėje, įkaitintoje iki 200 laipsnių.

REKLAMA

Vyniotinis

Į aguonas įmaišius razinų ar smulkintų graikinių riešutų, skonis tik pagerės. Be to, įdarą galima paskaninti vanile ar konjaku (žinoma, jei neketinate vaikų vaišinti kepiniais). Mėgaukitės arbata ir šiuo gardžiu kepiniu!
REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].