Jei nespėjote laiku nurinkti agurkų, jų tikrai nereikia išmesti. Siūlau išbandyti šį receptą ir agurkų pasiruošti žiemai: jau daug metų šis receptas yra mano mėgstamiausias.

REKLAMA

Jums reikės:

  • 2,5 kg agurkų
  • 500 g pomidorų
  • 500 g saldžiosios paprikos
  • 500 g morkų
  • 500 g svogūnų
  • 1 česnako
  • 3 mažų aitriųjų paprikų
  • 2 valg. š. druskos
  • 3 valg. š. cukraus
  • 6 valg. š. pomidorų pastos
  • 4 valg. š.  9% acto
  • augalinio aliejaus (kepimui)

Stiklainių tūris – 800 ml

REKLAMA

Kaip gaminti?

Į keptuvę įpilkite aliejaus.

REKLAMA

Svogūną supjaustykite kubeliais ir pakepinkite keletą minučių, retkarčiais pamaišykite.

REKLAMA

Suberkite tarkuotas morkas ir kubeliais pjaustytas saldžiąsias paprikas.

REKLAMA

Išmaišykite ir pakepinkite kelias minutes.

Pomidorus sumalkite mėsmale (arba sutrinkite elektriniu trintuvu), mišinį supilkite ant daržovių ir išmaišykite.

REKLAMA

Sutarkuokite agurkus (jei odelės labai kietos, prieš tarkuodami nulupkite). Suberkite į keptuvę ir gerai išmaišykite.

REKLAMA

Į mišinį įberkite druskos, cukraus, įdėkite pomidorų pastos ir gerai išmaišykite.

Sudėkite aitriąsias paprikas, išmaišykite. Troškinkite 30 minučių.

REKLAMA

Išimkite aitriąsias paprikas.

Suberkite išspaustą česnaką, supilkite actą, išmaišykite ir troškinkite dar 5 minutes.

REKLAMA

Po penkių minučių išjunkite ugnį ir supilstykite daržovių mišinį į sterilius stiklainius.

REKLAMA

Stiklainius užsukite dangteliais, apverskite, uždenkite antklode ir palikite atvėsti.

Konservuotas daržoves galite laikyti virtuvės spintelėse.

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].