Neįprasti cukinijų blyneliai – tai tikrai puikus būdas pamaloninti savo šeimą ir svečius! Niekam ne paslaptis, kad sezono metu cukinijų derlius dažniausiai būna tikrai nemenkas, todėl gali pritrūkti minčių, ką paruošti iš šių daržovių. Kartais paprasčiausiai pabosta valgyti cukinijas, todėl norime su jumis pasidalinti neįprastu receptu, kuris tikrai nepaliks abejingų.

REKLAMA

Iš cukinijų galima paruošti daugybę įvairių patiekalų, tačiau šie cukinijų blyneliai tikrai neturi lygių. Jie yra malonaus skonio, nekaloringi, o juos paruošti yra pigu ir paprasta. Šį patiekalą tikrai norėsite ruošti dar ir dar kartą!

REKLAMA

Jums reikės:

  • 1 kg cukinijų
  • 200 g kietojo sūrio
  • 3 kiaušinių
  • 6 valg. š. miltų
  • druskos (pagal skonį)
  • maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)

REKLAMA

Kaip gaminti?

Cukiniją sutarkuokite stambia tarka, įberkite druskos (1 kg cukinijų naudokite 1 arb. š. druskos). Mišinį gerai išmaišykite ir palikite 15 minučių pastovėti, kad išsiskirtų sultys. Sūrį sutarkuokite į atskirą dubenį.

REKLAMA

Rankomis nusunkite cukinijų išleistą skystį, įmuškite kiaušinius ir įberkite maltų juodųjų pipirų. Išmaišykite iki vientisos masės. Suberkite miltus, vėl gerai išmaišykite ir tik tada suberkite tarkuotą sūrį.

REKLAMA

Iš gautos masės formuokite blynelius, apkepkite saulėgrąžų aliejuje iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies iki auksinės rudos spalvos.

REKLAMA

Štai ir viskas: neįprasti cukinijų blyneliai jau paruošti. Tikrai pastebėsite, kad kietasis sūris suteikia šiems blyneliams neįprastą skonį. Tinka bet koks sūris, kurį mėgstate jūs ir jūsų artimieji. Patiekite su grietine. Skanaus!

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].