Naminė bulvių košė yra vienas populiariausių garnyrų prie mėsos. Tačiau kartais jai trūksta tinkamo skonio ar subtilumo. Sužinokite ingredientą, kuris pagerins jūsų bulvių košės skonį ir padarys ją dar skanesnę. Patobulinkite bulvių košę su vienu ingredientu!

REKLAMA

Kaip pasigaminti tobulą bulvių košę?

Bulvių košė yra būtent tai, ko norime artėjant šaltesniam orui: karšta ir soti, ji puikiai dera su sultinga mėsa, tačiau ji taip pat labai skani ir viena, jei ją derinsite, pavyzdžiui, su troškintais svogūnais.

REKLAMA

Apžvelkime, kaip su paprastais ingredientais suteikti košei gardų skonį.

REKLAMA

Pakeiskite savo košės skonį naudodami tik vieną ingredientą

Dažnai sakoma, kad bulvių košė yra paprastas patiekalas, tačiau ne taip paprasta ją padaryti tokią kreminę ir skanią.

REKLAMA

Štai kelios paslaptys, padėsiančios pasiekti gerą rezultatą!

REKLAMA

Labai svarbu ir tai, kokią bulvių rūšį pasirinksite.

Jums reikia bulvių tvirtu minkštimu, pavyzdžiui, Amandine, Bintje arba Ratte veislių bulvių.

REKLAMA

Ruošiant bulvių košę verta bulves virti su odele pasūdytame verdančiame vandenyje.

REKLAMA

Kai bulvės išverda, niekada jų netrinkite elektriniu trintuvu, o sutrinkite rankomis su bulvių grūstuve arba šakute, kaip tai darydavo mūsų močiutės.

Dabar tereikia įpilti pieno ir sviesto.

REKLAMA

Pastaba: pienas turi būti karštas, kad gerai įsimaišytų ir susidarytų vientisa tekstūra.

REKLAMA

O tas garsusis ingredientas, kuris vėliau viską pakeičia?

Dabar tinkamas metas jį atskleisti, o jei norite košei suteikti dar daugiau skonio, įdėkite šiek tiek sūrio.

REKLAMA

Priklausomai nuo savo skonio, į receptą įmaišykite truputį parmezano, tarkuoto kietojo sūrio ar net ožkos arba Rokforo sūrio.

REKLAMA

Šis nedidelis pokytis pagyvins jūsų košę ir pavers ją skanėstu tiek mažiems, tiek dideliems.

Keletas originalių daržovių tyrių receptų

REKLAMA

Kai sakome tyrė, dažnai pagalvojame apie klasikinę bulvių košę.

Tačiau tyrę galima pasigaminti iš įvairių ingredientų, kad dar labiau pradžiugintume savo skonio receptorius.

REKLAMA

Rytietiška morkų tyrė

REKLAMA

Išvirkite morkas su keliomis bulvėmis, kad būtų tinkamos tekstūros, ir paruoškite tyrę kaip įprasta.

Kai tyrė bus paruošta, pagal pageidavimą įberkite kmynų arba kario miltelių ir susmulkintos šviežios kalendros.

REKLAMA

Kad būtų įdomesnis skonis, galite įdėti šiek tiek medaus arba apelsinų žievelės.

Salierų tyrė su muskato riešutu

REKLAMA

Salierai vėl atsidūrė gurmaniškų restoranų dėmesio centre dėl savo išskirtinio skonio, aromato ir maistingųjų medžiagų.

REKLAMA

Be to, juose labai mažai kalorijų.

Būkite atidūs ir rinkitės jaunus, baltus ir tvirtus salierus.

REKLAMA

Nulupkite ir supjaustykite salierus bei bulves vienodais kubeliais, pakepinkite juos svieste, supilkite 400 ml šviežios grietinėlės, pagardinkite pipirais ir virkite ant silpnos ugnies apie 20 minučių.

Išmaišykite, pabarstykite muskato riešutu arba tarkuotais trumais ir laiškiniais česnakais.

REKLAMA

Moliūgų tyrė

REKLAMA

Kreminio minkštimo ir subtilaus skonio moliūgas puikiai tinka tyrei gaminti.

Rinkitės tvirtą, ne per didelį moliūgą.

REKLAMA

Minkštimą supjaustykite kubeliais ir 20 minučių virkite su česnako skiltele ir druska puode su vandeniu.

Taip pat galite įdėti bulvę.

REKLAMA

Tada sumaišykite su sviestu ir šviežia grietinėle arba kokosų pienu.

Pridėkite pasirinktų prieskonių: žiupsnelį muskato riešuto, cinamono, kmynų arba įvairių pipirų.

REKLAMA

Prieš patiekdami apibarstykite lazdyno riešutais arba smulkintais migdolais.

Baltųjų pupelių tyrė su migdolų pienu

REKLAMA

Skardinę baltųjų pupelių (nuplautų ir nusausintų) pakepinkite svieste.

REKLAMA

Ant viryklės pašildykite 200 ml migdolų pieno, tada nukelkite nuo ugnies ir supilkite į pupeles.

Pagardinkite druska ir pipirais, ir gerai išmaišykite.

REKLAMA

Papuoškite, ir turėsite puikų priedą prie savo mėsos patiekalų.

Taip pat galite pasigaminti tyrę, į bulves įmaišę sutrintų brokolių, kopūstų, pastarnokų, žirnelių ar cukinijų.

REKLAMA

Tai puikus būdas paruošti originalią, spalvingą ir išskirtinio skonio tyrę.

Mėgaukitės!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].