Bulvių ir kiaušinių blynai pusryčiams. Stebėtinai gardu ir gražu!

Vargu ar kas atsisakytų tokių skanių pusryčių. Bulvės, kumpis, kiaušiniai yra abipusiai naudingi deriniai, tačiau pateikti visiškai naujai!

REKLAMA

Sudėtis

  • 4 vidutinės bulvės
  • 4 kiaušiniai
  • žalieji svogūnai
  • 120 g kumpio
  • druska ir prieskoniai pagal skonį
  • 2 šaukštai miltų
  • aliejus kepimui

Bulves nulupkite, susmulkinkite daržovių skustuvu. Galima pjaustyti ir peiliu, bet gabalėliai turi būti labai ploni.

REKLAMA

Bulves pamirkykite vandenyje 7-10 minučių. Nupilkite vandenį. Į bulves suberkite susmulkintus žaliuosius svogūnus ir kumpį. Pridėkite druskos ir pipirų.

REKLAMA

Taip pat į bulvių mišinį suberkite miltus ir sudėkite 4 kiaušinių baltymus (kol kas trynius atidėkite į lėkštę ir kuo nors uždenkite). Išmaišykite.

REKLAMA

Į keptuvę įpilkite šiek tiek aliejaus. Dėkite porą šaukštų bulvių mišinio, centre padarykite duobutę.

REKLAMA

Variantas nemėgstantiems skysto trynio: trynį supilti į centrą praėjus 3 minutėms po kepimo ant silpnos ir vidutinės ugnies.

REKLAMA

Apverskite, pakepkite dar 3-4 minutes, nukelkite nuo ugnies. Trynys bus visiškai iškepęs.

REKLAMA

Variantas mėgstantiems skystą trynį: bulvių mišinį apkepkite iš abiejų pusių 3-4 minutes, kol iškeps, apverskite, trynį dėkite į centrą, palaukite 20-30 sekundžių, nukelkite nuo ugnies.

REKLAMA

Patiekite ant stalo.

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].