Puikus greitai paruošiamų ir labai skanių bulvinių blynų su sūriu ir kumpiu receptas. Šis receptas iš „YouTube“ kanalo yra išskirtinai įdomus, nes kepant blynus, bulvių tarkuoti nereikia.  Ir net nereikia į tešlą papildomai dėti džiūvėsėlių ar miltų.

REKLAMA

Jums reikės:

REKLAMA
  • 250 g sūrio (geriausia naudoti tarkuotą mocarelos sūrį)
  • 3 kiaušinių
  • 100 g smulkiai pjaustyto kumpio
  • 4 bulvių (600 g)

Pagardinimui (nebūtina):

  • Druskos
  • Pipirų
  • Prieskoninių žolelių pagal savo skonį
  • Mairūno

Naminiam padažui:

REKLAMA
  • Grietinės arba natūralaus jogurto
  • Susmulkinto česnako
  • Šlakelio alyvuogių aliejaus

Gaminimo eiga:

Išvirkite bulves su lupenomis.

REKLAMA

Leiskite joms šiek tiek atvėsti.

REKLAMA

Bulves nulupkite ir sugrūskite grūstuvu.

Sudėkite į bulvių masę kiaušinius, sūrį, kumpį.

REKLAMA

Viską gerai išmaišykite.

REKLAMA

Aliejų įkaitinkite keptuvėje.

REKLAMA

Į aliejų šaukštu sudėkite pasiruoštą masę.

Kepkite iš abiejų pusių, kol blynai taps auksinės spalvos.

REKLAMA

Aliejaus perteklių pašalinsite, blynus sudėdami ant popierinio rankšluosčio.

Patiekite su grietine ar jogurtu.

REKLAMA

Rekomenduojame pasigaminti naminį grietinės ir česnako padažą su patinkančiomis prieskoninėmis žolelėmis. Jį pasiruošti labai paprasta, ir šis padažas bus gardesnis ir sveikesnis nei majonezas ar tartaro padažas.

Vaizdo įrašo medžiaga:

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].