Šią duoną galima patiekti su sriuba arba kaip pagrindinį patiekalą su įvairiais padažais.

REKLAMA

Sudedamosios dalys:

  • miltai – 90 g
  • pienas – 55 ml
  • 10 g ištirpinto sviesto
  • druska
  • bulvė – 1 didelė
  • majonezas – 2 šaukštai
  • sūris – 100 g

Paruošimo eiga:

REKLAMA

Išvirkite bulves ir jas sutrinkite, pagal skonį pasūdykite.

Iš pieno, miltų, druskos ir ištirpinto sviesto užminkykite elastingą tešlą.

REKLAMA

Uždenkite tešlą maistine plėvele ir palikite pastovėti šaldytuve apie 1 valandą.

Tešlą iškočiokite į lakštą. Ant viršaus pabarstykite šiek tiek smulkiai supjaustyto sūrio ir užtepkite bulvių košės.

REKLAMA

Ant viršaus užtieskite tešlą ir iškočiokite kočėlu.

REKLAMA

Kepkite tešlą iš abiejų pusių, kol taps traški.

REKLAMA

Gero apetito!

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].