Braškių uogienė keptuvėje. Greitas ir nepaprastai skanus delikatesas

Aromatinga braškių uogienė per 10 minučių? Nesunku! Ir jums nereikia nakčiai užpilti uogų su cukrumi, užvirti, virti, išjungti, atvėsinti, vėl įjungti… Braškių uogienė keptuvėje yra visiškai kitokia ir visada sėkminga. Išsaugo šviežių uogų spalvą ir skonį.

REKLAMA

Braškių uogienė

BRAŠKIŲ UOGIENĖ KEPTUVĖJE

„Kepti“ uogienę keptuvėje ilgą laiką nereikia. Avietėms ir serbentas užtenka 5 minučių, braškėms – ne daugiau kaip 10.

REKLAMA

Kepimo metu jums nereikia uždengti dangčiu, uždengus ši tampa panaši į kompotą.

REKLAMA

Braškių uogienė keptuvėje

Jums reikės:

  • 1 kg braškių
  • 1 kg cukraus
  • 2 šaukštai citrinos sulčių arba 1/3 šaukštelio citrinos rūgšties
  • 2 šaukštai vandens
  • 15 g agaro (nebūtinai)

Gaminimas:

Nuplaukite braškes ir nuimkite kotelius.

Braškių uogienė

REKLAMA

Į keptuvę supilkite braškes. Virkite ant vidutinės ugnies. Nuolat maišykite, neuždenkite dangčiu. Kad braškės išlaikytų savo skonį ir spalvą, atidžiai stebėkite uogienę ir nemaišykite uogų.

REKLAMA

Agarą ištirpinkite citrinų sultyse (su juo sirupas bus tirštas) ir palikite 10 minučių išbrinkti. Be agaro sirupas išliks skystas.

Į braškes mažomis dalimis įpilkite cukraus ir sumaišykite. Užvirkite, supilkite citrinų sultis su agaru ir virkite ne ilgiau kaip 8-10 minučių.

REKLAMA

Braškių uogienė

Supilkite karštą uogienę į sausus, sterilizuotus stiklainius ir užsukite dangtelius. Apverskite aukštyn kojomis ir apvyniokite antklodę.

REKLAMA

Laikykite uogienę vėsioje, sausoje vietoje.

REKLAMA

BONUS

Tiršta agrastų uogienė keptuvėje

Jums reikės:

  • 800 g agrastų
  • 500 g cukraus
  • 1 riekelė citrinos
  • 35  vyšnių lapų
  • 0,5 šaukšto bet kokių riešutų
  • 120 ml vandens

Gaminimas:

Nuplaukite agrastus ir pašalinkite drėgmės perteklių popieriniu rankšluosčiu. Patartina pašalinti uodegėles ar supjaustyti uogą aštriu peiliu.

Braškių uogienė

REKLAMA

Įdėkite uogas į šaltą keptuvę. Iš 100 ml vandens ir 200 g cukraus išvirkite sirupą ir supilkite jį į agrastus. Sudėkite vyšnių lapus, citriną, užvirkite, virkite 5 minutes ir išjunkite.

Procedūrą pakartokite du kartus kas 4 valandas. Virimo metu nepamirškite maišyti ir pašalinti putų.

REKLAMA

Nuimkite lapus ir citriną ir trečią kartą padėkite uogienę ant ugnies, pridėdami 300 g cukraus ir riešutų. Virkite ant silpnos ugnies ne ilgiau kaip 5 minutes.

REKLAMA

Išpilkite verdantį uogienę į sterilius stiklainius, užsukite dangtelius, apverskite aukštyn kojomis ir apvyniokite antklode.

Braškių uogienė

Iš agrastų gaminama labai skani ir graži uogienė, pasižyminti nuostabiu aromatu ir subtiliu skoniu.

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].