Puikus mūsų skaitytojos receptas, kurį tikrai verta išbandyti. Susukti pyragėliai yra labai minkšti, purūs ir jei šiuo metu namuose turite daug obuolių, tai tikrai geriausias jų panaudojimo būdas!

REKLAMA

Taip pat galėsite juos pagaminti su obuolių uogiene, aguonų ir graikinių riešutų įdaru.

Ingredientams matuoti naudokite 200 ml stiklinę.

REKLAMA

Jums reikės:

REKLAMA
  • 2 stiklinių paprastų miltų
  • 2 stiklinių pusiau rupių miltų
  • 1 stiklinės šilto pieno
  • 125 g lydyto sviesto
  • Vienos citrinos žievelės
  • 1 kubelio (šviežių) mielių
  • 2 arbatinių šaukštelių druskos
  • 3 šaukštų cukraus
  • 3 kiaušinių
  • 200 ml grietinės

Įdarui:

Obuolių įdarui:

REKLAMA

4-5 vnt. obuolių, cukraus ir cinamono

Graikinių riešutų įdarui:

REKLAMA

Maltų graikinių riešutų, cukraus, 100-200 ml pieno

Taip pat galite išbandyti sūrio, aguonų ar uogienės įdarą

REKLAMA

Aptepimui reikės:

  • 2 kiaušinių trynių + 2 šaukštų pieno

Gaminimo eiga:

REKLAMA

Išsijokite miltus, įberkite cukraus, druskos, įmuškite kiaušinius, įdėkite grietinės, tarkuotos citrinos žievelės.

REKLAMA

Į šiltą pieną įberkite 1 šaukštą cukraus, 2 šaukštus miltų ir susmulkintų šviežių mielių.

Tegul mielės išrūgsta.

REKLAMA

Kai mielės aktyvuosis, įdėkite lydyto sviesto.

REKLAMA

Rankomis iškočiokite vientisą tešlą, kuri gali būti lipni, to nereikia bijoti.

Taip minkykite mažiausiai 10 minučių, o po to leiskite pakilti šiltoje vietoje.

REKLAMA

Tuo tarpu pasiruoškite pyragėlių įdarus: sutarkuokite obuolius, sumaišykite su cukrumi ir cinamonu.

Riešutus užpilkite karštu pienu, įberkite cukraus. Tą patį padarykite ir su aguonų įdaru.

REKLAMA

Padėkite tešlą ant miltais pabarstyto stalviršio ir padalinkite į 8 vienodas dalis. Vėliau jas reiks padalinti į dar mažesnes dalis, maždaug į dar 3-4 dalis.

REKLAMA

Kiekvieną dalį susukite į rutuliuką, kurį iškočiokite kaip blyną. Šį blyną supjaustykite į norimo dydžio trikampius. Šaukštu išspauskite iš tarkuotų obuolių sultis, kad jos neišbėgtų kepimo metu. Plačiausioje tešlos dalyje įdėkite įdaro.

Susukite pyragėlius, sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

REKLAMA

Trynius sumaišykite su pienu, išplakite ir patepkite šiuo plakiniu pyragėlių paviršių.

Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių temperatūros ir kepkite 20-25 minutes, kol pyragėliai įgaus rudai auksinę spalvą.

Linkime gero skonio!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].