Klasikinė aviečių uogienė yra tikras išsigelbėjimas šaltuoju metų laiku. Ji saldi, aromatinga ir visur tinkama. Iš jos galima pasigaminti karštą gėrimą, išsikepti su ja pyragą, valgyti su blynais ar tiesiog užsitepti ant duonos. Ji visada skani!

REKLAMA

Šiandien mes jums norime papasakoti, kaip pasigaminti neįprasto skonio mėgstamą skanėstą iš uogų. Viskas, ką jums reikės padaryti, tai į uogienę įmaišyti bananų. Taip, taip, bananų! Šios uogienės skonis bus iš tiesų nuostabus, primenantis vaisinę kramtomąją gumą. Iš pradžių ji turės tarsi aviečių skonį, bet vėliau bus aiškiai juntamas bananų poskonis. Puikus derinys!

ŽIEMAI SKIRTOS AVIETĖS

REKLAMA

Avietės yra labai kaprizingos uogos. Iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti, kad pagaminti aviečių uogienę paprasta, bet, vis dėlto, tai nėra taip lengva. Jas nesunkiai galima pervirti arba nereikalingais ingredientais sugadinti galutinio produkto skonį.

Aviečių uogienę geriausia gaminti su gardžiomis žolelėmis, pavyzdžiui, mėtomis, melisomis ar bazilikais. Taip pat galima įdėti obuolių, kriaušių, mėlynių, bruknių ir bananų, kad neužgožtų malonaus uogų skonio. Avietės ir serbentai nėra tinkamas derinys. Serbentų uogos užgožia net stiprų aviečių skonį.

REKLAMA

Aviečių uogienė su bananais ilgai išsilaiko. Ją galite gaminti net su šaldytomis uogomis. O dėl bananų šios uogienės nauda tik padvigubėja. Juk bananuose yra kalio, magnio, vitamino C, geležies, jaunatviškumo vitamino E ir, žinoma, serotonino – laimės hormono. Pasigaminti tokį gardų skanėstą tiesiog būtina!

REKLAMA

SUDEDAMOSIOS DALYS

  • 1 kg šviežių aviečių
  • 250 g bananų minkštimo
  • 800 g cukraus
  • 1 šaukštelis citrinos rūgšties arba citrinos sulčių

Jei norite gaminti uogienę iš šaldytų aviečių, atšildykite jas kambario temperatūroje ir prieš virdami nupilkite skysčio perteklių. Jei avietės prarado aromatą, virimo pabaigoje įpilkite vanilino ir 30 ml brendžio (1 kg uogų).

REKLAMA

PARUOŠIMO BŪDAS

REKLAMA

Avietes sudėkite į puodą storu dugnu. Uogas sutrinkite bulvių grūstuve arba elektriniu smulkintuvu.

Smulkiai supjaustykite bananus (pusžiedžiais arba ketvirčiais) ir sudėkite ant uogų.

REKLAMA

Į trintas uogas supilkite cukrų ir citrinos rūgštį. Gerai išmaišykite ir padėkite puodą ant vidutinės ugnies. Periodiškai pamaišykite, kad nepridegtų.

REKLAMA

Leiskite uogienei užvirti ir sumažinkite kaitrą iki minimalios temperatūros. Kai užvirs, virkite dar 10-20 minučių maišydami ir nugriebdami putas. Jei norite, kad uogienė būtų tirštesnė, virkite 30-40 minučių arba įmaišykite pektino (12-15 g 1 kg trintų uogų).

REKLAMA

Išpilstykite uogienę į sausus, sterilizuotus stiklainius ir uždarykite. Apverskite uogienės stiklainius dangteliais žemyn, uždenkite juos šilta antklode, kol visiškai atvės. Laikykite vėsioje vietoje.

REKLAMA

Tikimės, kad šis aviečių uogienės receptas patiks jums ir jūsų artimiesiems. O stiklainiai pamažu užpildys spintelių lentynas.

Kai kurie žmonės atsisako uogienių dėl per didelio cukraus kiekio jose. Mes siūlome šios problemos sprendimą: išsivirkite naminės uogienės pagal puikų receptą visiškai be jokio cukraus! Ją pagaminsite iš bet kokių uogų, tiesiog gamindami ją kelis kartus virkite, o vėliau laikymui jums prireiks kruopščiai išplautų stiklinių indelių.

Ar jums patiko šis receptas? Išsaugokite jį ir papasakokite savo draugams, kaip pasigaminti gardžios aviečių uogienės.

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].