Apelsininis pyragas: puikus desertas prie arbatos

Apelsininis pyragas bus labai skanus desertas prie arbatos. Vaisiai jam suteikia unikalų skonį, tad jis tikrai visiems patiks.

REKLAMA

Ingredientai:

  • Miltai – 150 g
  • Kiaušinio – 6 vnt.
  • Cukrus – 320 g
  • Krakmolas – 100 g
  • Apelsinai – 2 vnt.
  • Grietinėlė – 800 ml
  • Kiaušinio tryniai – 6 vnt.
  • Druska – žiupsnelis
  • Vanilino – 1 valgomasis šaukštas
  • Juodasis šokoladas – 300 g
  • Sviestas – 20 g
  • Kepimo milteliai – 20 g.

REKLAMA

Gaminimas:

Sumuškite kiaušinius ir sumaišykite su 180 g cukraus, tada sudėkite kepimo miltelius, 150 g miltų, 60 g kukurūzų krakmolo ir apelsino žieveles, sutarkuotas smulkia tarka. Viską gerai išmaišykite. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 40 minučių.

REKLAMA

Paruoškite kremą: sumaišykite kiaušinio trynius, 140 g cukraus, vaniliną, druską ir 40 g krakmolo. Susmulkinkite antrojo apelsino žievelę ir išspauskite sultis. Supilkite 500 ml grietinėlės ir sumaišykite su apelsinų sultimis. Sudėkite žieveles ir uždėkite mišinį ant ugnies. Kaitinkite 2 minutes ant labai silpnos ugnies. Gerai išmaišykite.

Grietinėlę filtruokite per sietelį ir virkite, kol sutirštės. Tada uždenkite maistine plėvele ir leiskite atvėsti. Paruoštą biskvitą atvėsinkite, tada perpjaukite į dvi dalis. Iš likusio apelsino išspauskite sultis ir aplaistykite jomis biskvitą, užtepkite šiek tiek kremo ir uždėkite antrąją biskvito dalį.

REKLAMA

Paruoškite glazūrą: į puodą supilkite 300 ml. grietinėlės, sudėkite šokoladą ir 20 g sviesto, uždėkite ant ugnies ir virkite, kol susidarys glazūra. Užpilkite glajų ant pyrago.

pusryčiai, Apelsininis pyragas

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].