Štai – 9 sriubų receptai pagal mūsų močiučių receptus. Tereikia įprastų ingredientų, jums tikrai nereikės jokių dirbtinių kvapiųjų medžiagų. Šios sriubos yra labai sočios ir skanios.

REKLAMA

Kruopų sriuba su česnaku

Jums reikės:

REKLAMA
  • 1/2 stiklinės vidutinio dydžio kruopų (jie kruopos yra skirtingų dydžių, pirmiausia išverdamos smulkiausios)
  • 1 stiklinės kubeliais pjaustytų morkų
  • 1/2 stiklinės smulkintų petražolių
  • 2 valg. š. sviesto
  • 1 svogūno
  • 3 česnako skiltelių
  • (pagal skonį) dešros, rūkyto kumpio, šoninės
  • pagal skonį: druskos, maltų raudonųjų pipirų,kmynų (maltų arba nesmulkintų), maltų juodųjų pipirų

Kaip gaminti?

Kruopas nuplaukite ir pamerkite kelioms valandoms, geriausia – per naktį.

REKLAMA

Jei norite kruopas iš karto virti, tiesiog kelis kartus nuplaukite.

Tokiu atveju kruopos virs ilgiau.

REKLAMA

Nusunkite vandenį, kuriame mirko kruopos, užpilkite vandeniu ir virkite maždaug 15 minučių, kol suminkštės.

Daržoves supjaustykite mažais kubeliais.

REKLAMA

Jei dėsite dešros ar rūkytos mėsos, ją taip pat susmulkinkite.

Smulkiai supjaustytą svogūną pakepinkite svieste iki skaidrumo.

REKLAMA

Sudėkite daržoves ir patroškinkite 5 minutes. Sudėkite dešrą arba rūkytą mėsą, nukelkite nuo viryklės.

Pabarstykite maltais raudonaisiais pipirais (ar kitais pasirinktais prieskoniais), išmaišykite ir suberkite į sriubą.

REKLAMA

Vandenį pilkite pagal poreikį, tai priklauso nuo to, kokio tirštumo sriubos norėsite.

Sriubą pagardinkite druska, paprikos milteliais, kmynais, maltais juodaisiais pipirais (nebūtina) ir virkite, kol suminkštės visi ingredientai.

REKLAMA

Suberkite išspaustą česnaką likus 10 minučių iki virimo pabaigos.

Paruoštą sriubą papuoškite žolelėmis, kurios taip pat papildys patiekalą vitaminu C.

REKLAMA

Daržovių sriuba su mėsos kukuliais

REKLAMA

4 priežastys, kodėl verta ruošti šią sriubą: ji ruošiama iš paprastų, namuose turimų ingredientų, ją paruošti užtrunka tik 30 minučių, puikus skonis, ši sriuba puikiai sušildo šaltomis dienomis.

Jums reikės:

REKLAMA
  • 700 g maltos mėsos
  • 250 g svogūno
  • 150 g morkų
  • 50 g makaronų
  • 350 g bulvių
  • 2 litrų vandens
  • 2 valg. š. aliejaus
  • 3 arb. š. druskos
  • ½ arb. š. maltų juodųjų pipirų
  • 5 g krapų
  • 1 lauro lapo

Kaip gaminti?

Svogūną supjaustykite mažais gabalėliais, faršą sumaišykite su 1/2 svogūno, druska ir juodaisiais pipirais.

REKLAMA

Drėgnomis rankomis formuokite nedidelius rutuliukus.

Bulves supjaustykite kubeliais, sudėkite į puodą ir užpilkite vandeniu. Užvirkite ir virkite 10 minučių ant silpnos ugnies.

REKLAMA

Puode ant vidutinės ugnies pakepinkite likusį svogūną.

Suberkite pjaustytas morkas, išmaišykite, uždenkite dangčiu ir virkite maždaug 5 minutes.

REKLAMA

Sudėkite mėsos rutuliukus.

Suberkite  kepintą svogūną, druską, juoduosius pipirus, įdėkite lauro lapą, išmaišykite, uždenkite dangčiu ir virkite dar 10 minučių ant silpnos ugnies.

REKLAMA

Susmulkinkite krapus.

Suberkite makaronus, virkite sriubą 3 minutes, suberkite smulkintus krapus ir patiekite.

REKLAMA

Mielių sriuba

REKLAMA
  • 1 svogūno
  • 200 g šakninių daržovių
  • 1 kubelio mielių
  • Aliejaus
  • Žalumynų

Gnocchi:

  • 1 kiaušinio
  • Aliejaus
  • Manų kruopų

Kaip gaminti?

REKLAMA

Puode įkaitinkite aliejų ir pakepinkite svogūną iki skaidrumo.

Supjaustykite arba sutarkuokite šaknines daržoves.

REKLAMA

Sumaišykite su kepintu svogūnu ir šiek tiek patroškinkite, sutrupinkite mieles ir nuolat maišydami leiskite joms ištirpti.

Užpilkite 1,5 l vandens ir įdėkite apie 2 arbatinius šaukštelius  smulkintų žalumynų (pagal skonį).

REKLAMA

Trumpai pavirkite, kol daržovės suminkštės.

Į puodelį įmuškite 1 kiaušinį, įpilkite maždaug 1/2 šaukštelio aliejaus ir nuolat maišydami suberkite manų kruopas, kol susidarys tirštesnė tešla.

REKLAMA

Šaukštu arba gnocci gaminimo įrenginiu sudėkite tešlą į verdančią sriubą.

Virkite 1-2 minutes.

REKLAMA

Galite papuošti petražolėmis.

Česnakų sriuba nuo gripo ir uždegimų

REKLAMA

 Jums reikės:

REKLAMA
  • 1 česnako galvutės
  • 6 kubeliais supjaustytų bulvių
  • 1 valg. š. sviesto arba aliejaus
  • 1 arb. š. maltų kmynų
  • 1 valg. š. smulkintų žalumynų
  • 2 valg. š. miltų
  • Maždaug 1,5 l sultinio
  • Druskos ir maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)
  • 2-3 kubeliais supjaustytų duonos riekių
  • Tarkuoto sūrio

Kaip gaminti?

Puode ištirpinkite sviestą ir jame pakepinkite išspaustą česnaką.

REKLAMA

Pabarstykite miltais, išmaišykite ir užpilkite sultiniu.

Sudėkite kubeliais pjaustytas bulves ir virkite, kol suminkštės (kuo ilgiau leisite bulvėms virti, tuo tirštesnė bus sriuba).

REKLAMA

Nukelkite sriubą nuo ugnies, pagardinkite žalumynais, kmynais, druska ir maltais juodaisiais pipirais.

Duoną supjaustykite kubeliais ir kepkite aliejuje, kol apskrus.

REKLAMA

Prieš patiekdami į kiekvieną porciją įdėkite skrudintos duonos.

Taip pat pabarstykite tarkuotu sūriu.

REKLAMA

Bulvių sriuba

REKLAMA

Jums reikės:

  • 5 didelių bulvių
  • 1/2 š. maltų kmynų
  • 1/2 š. saldžiosios paprikos prieskonių
  • 1/2 š. džiovinto mairūno
  • 5 česnako skiltelių
  • 2 valg. š. augalinio aliejaus
  • druskos ir maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)
  • 1,5 l vandens

Kaip gaminti?

REKLAMA

Nuskuskite, nuplaukite ir supjaustykite bulves nedideliais kubeliais ir išvirkite pasūdytame vandenyje.

Suberkite susmulkintus kmynus, paprikos miltelius ir mairūną. Supilkite aliejų.

REKLAMA

Kai bulvės išvirs, sudėkite smulkintą česnaką ir sutrinkite trintuvu.

Prieš patiekiant paviršių galima pabarstyti tarkuotu sūriu.

REKLAMA

Ankštinių daržovių sriuba

Jums reikės:

REKLAMA
  • Įvairių ankštinių daržovių
  • 1-2 česnako skiltelių
  • 1 morkos
  • Petražolių
  • 1 didelės bulvės
  • Druskos ir maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)
  • Svogūnų
  • Aliejaus
  • Miltų
  • Mairūno
  • Petražolių

Kaip gaminti?

Išmirkytas ankštines daržoves, griežinėliais pjaustytas bulves ir morkas išvirkite maždaug litre daržovių sultinio. Virkite, kol suminkštės, suberkite prieskonius ir įberkite žiupsnelį druskos.

REKLAMA

Smulkintą svogūną pakepinkite aliejuje, pabarstykite miltais, įdėkite maltų juodųjų pipirų ir česnako. Šiek tiek pakepinkite. Užpilkite vandeniu ir išmaišykite. Supilkite į sriubą.

Galiausiai suberkite mairūną arba smulkintus svogūnų laiškus.

REKLAMA

Sriuba su mėsos kukuliais

REKLAMA

Jums reikės:

  • 2 l vandens
  • 200 g maltos mėsos
  • 100 g morkų
  • 300 g bulvių
  • 100 g ryžių
  • 40 g svogūnų laiškų
  • Druskos, maltų juodųjų pipirų ir žalumynų (pagal skonį)
  • Lauro lapo

Kaip gaminti?

REKLAMA

Puode užvirinkite vandenį ir suberkite tarkuotas morkas ir smulkintas bulves.

Iš maltos mėsos suformuokite rutuliukus.

REKLAMA

Kai bulvės suminkštės, sudėkite mėsos kukulius, suberkite ryžius, įdėkite lauro lapą, įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų.

Kai sriuba baigs virti, suberkite smulkintus svogūnų laiškus.

REKLAMA

Lęšių sriuba

REKLAMA

Jums reikės:

  • 250 g lęšių
  • Vandens
  • Lauro lapo
  • 200 g bulvių
  • Žiupsnelio druskos
  • 2,5 valg. š. grietinės
  • 30 g kvietinių miltų
  • acto arba citrinos sulčių

Kaip gaminti?

REKLAMA

Nuplautus lęšius išvirkite kartu su lauro lapu.

Kai lęšiai baigs virti, suberkite kubeliais supjaustytas bulves. Pasūdykite.

REKLAMA

Į grietinę įmaišykite miltus ir sudėkite į sriubą.

Įpilkite šlakelįį acto arba citrinos sulčių.

REKLAMA

Greitai paruošiama brindzos sriuba

REKLAMA

Jums reikės:

  • bulvių
  • brinza sūris
  • pusiau rupių miltų
  • 1 kiaušinio
  • maltų kmynų
  • druskos (pagal skonį)

Kaip gaminti?

REKLAMA

Supjaustytas bulves ir kmynus suberkite į vandenį virti. Vandenį pasūdykite, bet nepersistenkite, nes brinza yra sūroka. Paruoškite tešlą: kiaušinį sumaišykite su miltais, kad susidarytų standi tešla, iš kurios rankomis skabykite nedidelius rutuliukus. Šiek tiek pabarstykite miltais, kad nesuliptų. Kai bulvės pradės virti, suberkite paruoštus rutuliukus ir virkite maždaug 15-20 min. Sudėkite brinza, leiskite ištirpti ir patiekite.

Į šią sriubą taip pat galima dėti smulkių makaronų.

REKLAMA

Sriuba su vištiena ir duona

REKLAMA

Jums reikės:

  • 150 g lęšių
  • 2 l vandens
  • 200 g bulvių, supjaustytų kubeliais
  • 1 didelio svogūno
  • 1 morkos
  • 1 paprikos
  • 200 g vištienos
  • 50 ml saldžios grietinėlės
  • 1 arb. š. druskos
  • 1/4 arb. š. maltų juodųjų pipirų
  • 50 g smulkiai pjaustytų petražolių
  • 1 česnako skiltelės

Kaip gaminti?

REKLAMA

Lęšius nuplaukite, užpilkite vandeniu ir užvirinkite.

Sudėkite bulves, susmulkintą svogūną, tarkuotą morką, smulkintą papriką ir išspaustą česnaką.

REKLAMA

Vištieną nuplaukite, supjaustykite kubeliais ir pakepinkite keptuvėje su trupučiu aliejaus. Kai vištiena iškeps, išimkite iš keptuvės.

Kai daržovės išvirs, galima jas sutrinti trintuvu arba jų netrinti. Galiausiai į sriubą įpilkite grietinėlės ir leiskite užvirti. Nukelkite nuo ugnies ir sudėkite vištieną. Patiekite su česnakiniais skrebučiais.

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].