Sriuba yra skystas patiekalas, kuris dažniausiai naudojamas pietums. Sriubą paprastai turi sudaryti bent 50% vandens. 

REKLAMA

Įdomu tai, kad sriubos yra palyginti naujas patiekalas, kuris išplito prieš 400–500 metų, atsiradus stipriems, nesioksiduojantiems ir chemiškai neutraliems indams.

REKLAMA

Šiandien pasaulyje yra apie 150 pagrindinių sriubų rūšių, kurios skirstomos į daugiau nei tūkstantį porūšių. Ar sriuba yra naudinga?

REKLAMA

Ar turite ją valgyti kiekvieną dieną? Daugybė žmonių kartų žinojo, kad jų vaikai negali gyventi be sriubos. Tuo tarpu kai kurie ekspertai mano, kad sriubų nauda yra perdėta.

REKLAMA

Sriubos maistingos, bet tuo pačiu metu lengvos, o organizmas greitai suvirškina. Tai labai svarbu žmonėms, turintiems antsvorio ar prastą apetitą, taip pat tiems, kurie atsigauna po ligos.

REKLAMA

Pavyzdžiui, vištienos sultinyje yra medžiagų, palengvinančių peršalimo simptomus.

REKLAMA

Sriuboje kalorijų yra mažiau nei keptuose ar net troškintuose patiekaluose, tačiau maistine verte jos nėra prastesnės. Tai svarbu tiems, kurie nori numesti svorio.

REKLAMA

Receptai skanioms sriuboms kiekvienai dienai

REKLAMA

Jei jums patinka sriubos ir norite paruošti naujas – šis straipsnis skirtas jums.

REKLAMA

Sriuba su mėsos kukuliais

Sudėtis:

REKLAMA

2 litrai vandens

REKLAMA

200 g maltos jautienos

REKLAMA

100 g morkų

REKLAMA

300 g bulvių

REKLAMA

100 g ryžių

REKLAMA

40 g svogūnų laiškų

REKLAMA

druska, pipirai pagal skonį

REKLAMA

lauro lapai

REKLAMA

žalumynai pagal skonį

REKLAMA

Gaminimas

  1. Į vandenį sudėkite tarkuotas morkas ir bulves.

REKLAMA

2. Iš mėsos suformuokite kukulius.

REKLAMA

3. Kai bulvės bus pusiau išvirę, į puodą sudėkite mėsą ir ryžius, lauro lapus, druską ir pipirus.

REKLAMA

4. Kai iki virimo pabaigos liks kelios minutės, pridėkite kapotų žalumynų ir svogūnų.

Skanaus!

REKLAMA

Sūrio sriuba

REKLAMA

Sudėtis

1,5 litro vandens

REKLAMA

1,5 pakelio lydyto sūrio

REKLAMA

1 maža morka

REKLAMA

1 mažas svogūnas

REKLAMA

4 vidutinės bulvės

REKLAMA

Gaminimas

REKLAMA

1.Nulupkite bulves, supjaustykite smulkiais gabalėliais, sudėkite į vandenį ir užvirinkite.

REKLAMA

2.Sutarkuokite morkas, smulkiai supjaustykite svogūnus, apkepkite augaliniame aliejuje.

REKLAMA

3.Į bulves supilkite morkas su svogūnais ir sūriu.

REKLAMA

4.Virkite sriubą, kol sūris visiškai ištirps verdančiame vandenyje. Pasūdykite sriubą pagal skonį.

Virti reikia apie 30 min.

REKLAMA

Vištienos ir sūrio sriuba

REKLAMA

Sudėtis

400 g vištienos filė

REKLAMA

2 bulvės

REKLAMA

1 didelė morka

REKLAMA

180 g lydyto sūrio

REKLAMA

2 l sultinio arba vandens

REKLAMA

žalumynai

REKLAMA

lauro lapai, pipirai, druska pagal skonį

REKLAMA

Gaminimas

REKLAMA

1.Vištienos filė supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais.

REKLAMA

2. Nuluptas bulves supjaustykite kubeliais, morkas – pusžiedžiais.

REKLAMA

3. Keptuvėje apkepkite filė su nedideliu kiekiu alyvuogių aliejaus.

REKLAMA

4. Paruoškite sultinį iki virimo, įdėkite lauro lapus ir pipirus, suberkite filė kubelius.

REKLAMA

5. Sumažinkite kaitrą ir virkite 7–10 minučių. Sudėję daržoves virkite dar 10–15 minučių.

REKLAMA

6. Lydytą sūrį sudėkite į sriubą, gerai išmaišykite, kad sūris visiškai ištirptų. Įberkite druskos, pipirų ir kapotų žalumynų. Išmaišę nukelkite sriubą nuo ugnies.

REKLAMA

Daržovių sriuba

Sudėtis

REKLAMA

1 morka

REKLAMA

1 svogūnas

REKLAMA

sauja baltųjų kopūstų

REKLAMA

1 šviežias agurkas

REKLAMA

3-4 pomidorai

REKLAMA

0,5 paprikos

REKLAMA

druska pagal skonį

REKLAMA

Gaminimas

1.Nuplaukite ir supjaustykite visas daržoves.

REKLAMA

2. Tada sudėkite daržoves į keptuvę sluoksniais: 1 sluoksnis – morkos, 2 sluoksnis – svogūnai, 3-asis sluoksnis – kopūstai, 4-asis sluoksnis – agurkai, 5-asis sluoksnis – pomidorai, 6-asis sluoksnis – paprika

REKLAMA

3. Uždenkite puodą dangčiu ir palikite daržoves ant mažos ugnies 25-30 minučių troškintis savo sultyse. Jei reikia, galite įpilti šiek tiek vandens. Reguliariai maišykite.

REKLAMA

4. Tada užpilkite verdančio vandens, pasūdykite, užvirkite ir išjunkite.

REKLAMA

5. Sriuba paruošta. Patiekite su krapais, petražolėmis ir grietine. Galite pridėti česnakų ir pipirų.

REKLAMA

Pieniška sriuba su daržovėmis

REKLAMA

Sudėtis

1 l pieno

REKLAMA

400 g vandens

REKLAMA

400 g bulvių

REKLAMA

400 g žiedinių kopūstų

REKLAMA

100 g morkų

REKLAMA

300 g žaliųjų žirnelių

REKLAMA

20 g sviesto

REKLAMA

druska pagal skonį

REKLAMA

Gaminimas

REKLAMA
  1. Supjaustykite morkas mažais kubeliais, prieš kepdami, išlydykite pusę sviesto.

2. Susmulkinkite žiedinį kopūstą.

REKLAMA

3. Nulupkite bulves ir supjaustykite mažais kubeliais.

REKLAMA

4. Užvirinkite pieną, nuimkite putą.

REKLAMA

5. Vandenį užvirinkite, įberkite druskos, sudėkite bulves ir žiedinį kopūstą, kai išvirs, suberkite apkeptas morkas.

REKLAMA

6. Virkite ant mažos ugnies, kol pusiau išvirs, tada supilkite karštą pieną ir išmaišykite.

REKLAMA

7. Pabaigoje suberkite žirnelius, užvirkite ir virkite 15 minučių.

REKLAMA

8. Į dubenėlį sriubos įdėkite sviesto gabalėlį.

REKLAMA

Sriubų receptai yra įvairūs, todėl kiekvieną kartą galite išbandyti naują versiją. Sotiems pietums ypač gerai šiltos sriubos.

REKLAMA

Pasinaudokite šiais receptais, kaip paruošti sveikas ir skanias sriubas, kurios pamaitins jūsų šeimą!

REKLAMA

 

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].