Tam, kad žalumynus išlaikytumėte visus metus ir naudotumėte ne tik sezono metu, rekomenduojame pasinaudoti šiais paprastais, bet naudingais patarimais, kuriuos savo virtuvėse naudoja ir profesionalūs šefai.

REKLAMA

1 būdas

REKLAMA

Visas žoleles labai gerai nuplaukite ir išdžiovinkite. Labai svarbu, kad ant žolelių nebūtų likę vandens.

Tuomet jas supjaustykite ir sudėkite į plastikinį butelį. Butelį kartas nuo karto pakratykite, kad tilptų kuo daugiau žolelių. Galiausiai jį užsukite į įdėkite į šaldiklį.

REKLAMA

2 būdas

REKLAMA

Paimkite formeles ledui, smulkiai supjaustytas žoleles paskirstykite po ledo kubelių talpas ir užpilkite vandeniu. Tuomet užšaldykite.

Kai formelės sustingsta – sudėkite jas į maišelį ir laikykite šaldiklyje.

REKLAMA

Kai prireikia pagardinti kokį nors patiekalą – paprasčiausiai paimate ledo kubelį ir įmetate jį į verdamą sriubą ar gaminant kitokį patiekalą.

3 būdas

REKLAMA

Supjaustytas žoleles sudėkite į mažus plastikinius indelius, uždenkite ir padėkite į šaldiklį.

REKLAMA

Naudojant šį metodą, žalumynai taip pat neprisigeria kitų produkto kvapo, o indelius galima sudėti labai kompaktiškai.

4 būdas

REKLAMA

Žalumynus sudėkite į plastikinius maišelius, gerai suspauskite ir išstumkite visą orą. Sudėkite į šaldiklį.

REKLAMA

Šis metodas leidžia kompaktiškai laikyti daug žalumynų ir daržovių.

5 būdas

REKLAMA

Šiuo būdu šaldant žalumynus jų supjaustyti nereikia – paprasčiausiai ryšulėlį sudėkite į maišelį, susukite į vamzdelį ir padėkite į šaldiklį.

Šiuo būdu patogiausia laikyti žalumynus, kuriuos vėliau naudosite įdarams.

REKLAMA

Kaip išlaikyti žoleles šviežias, jų nešaldant?

REKLAMA

Pirmiausia žalumynus gerai nuplaukite ir nusausinkite, kad neliktų vandens.

Tuomet paimkite sandarų stiklinį, gerai išdžiovintą indą, nupjaukite žolelių stiebus ir sudėkite į indą. Jį gerai užspauskite ir padėkite į šaldytuvą.

REKLAMA

Kai prireikia žalumynų – paprasčiausiai paimkite tiek, kiek reikia. 

Taip laikyti žalumynus galite 2-3 mėnesius.

REKLAMA

Kaip žalumynus išlaikyti dar ilgiau?

Vėl nuplaukite žalumynus ir leiskite jiems pradžiūti, tuomet smulkiai supjaustykite.

REKLAMA

Nupjaukite kietas stiebo dalis ir suberkite žalumynus į stiklinį indą, suspauskite pirštais ir užpilkite actu.

REKLAMA

Tuomet indo viršų uždenkite folija ar maistine plėvele bei pritvirtinkite elastine juostele.

Taip laikomi žalumynai puikiai tinka padažams ar sriuboms. Tik prieš naudojimą juos gerai praskalaukite.

REKLAMA

Pamoką vaizdo įraše rasite čia:

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].