Ši iš svogūnų, raudonėlių ir obuolių pagaminta arbata yra daugelio žmonių paslaptis, kad natūraliai išliktų sveiki ir apsieitų be vaistų bei dirbtinių preparatų iš parduotuvės.

REKLAMA

Vartodami šią svogūnų arbatą su raudonėliais ir obuoliais, sustiprinsite imunitetą, ir žymiai sumažinsite virusinių ir kitų ligų užkrėtimo riziką!!

Šie trys komponentai gali suteikti daug naudos organizmui.

REKLAMA

Svogūnai

REKLAMA

Svogūnai turi priešuždegiminių, antioksidacinių ir detoksikuojančių savybių. Juose gausu vitaminų A, B6, C, geležies ir kalio. Be to, juose yra lakiųjų medžiagų, vadinamų sąjungininkais, turinčių baktericidinių ir fungicidinių savybių.

Kvėpavimo problemos

REKLAMA

Kadangi svogūnai turi daug vitaminų A ir C, jie idealiai tinka lengvinti kvėpavimo takų ligoms. Be to, dėl sieros turinčių junginių, svogūnai padeda sušvelninti bronchito, gripo ir peršalimo simptomus.

REKLAMA

Stiprina organizmo atsparumą

Svogūnuose gausu sieros junginių ir propilo disulfido medžiagų, padedančių padidinti raudonųjų ir baltųjų kraujo kūnelių gamybą. Dėl to padidėja mūsų kūno gynybinis efektyvumas. Jie taip pat turi baktericidinių ir fungicidinių savybių.

REKLAMA

Šios savybės taip pat padeda pašalinti daugybę virusų ir neleidžia jiems vystytis.

REKLAMA

Apsaugo nuo širdies ir kraujagyslių ligų

Svogūno sudėtyje yra sieros, kuri padeda išvengti trombocitų agregacijos ir trombozės (tai yra, pagerina kraujo krešėjimą). Taip pat turi priešuždegiminių ir antioksidacinių savybių, kurios skatina kraujotaką. Be to, reguliuoja cholesterolio ir trigliceridų kiekį.

REKLAMA

Pagerina virškinimą

REKLAMA

Svogūnai ne tik pagerina virškinimą, bet ir stimuliuoja kepenis, tulžies pūslę ir kasą. Tai taip pat padeda pašalinti toksinus, kurie susidaro skrandyje po virškinimo. Svarbu: rėmens atveju reikia vengti svogūnų.

Jie veikia kaip diuretikas

REKLAMA

Kadangi svogūnuose yra daug kalio ir mažai natrio, jie veikia kaip diuretikas ir padeda esant hipertenzijai ir galūnių sutinimams.

Svogūnai veikia kaip prebiotikai

REKLAMA

Svogūnuose gausu fruktooligosacharidų, kurie yra prebiotikai, skatinantys bifidobakterijų augimą žarnyne. Tokiu būdu svogūnai slopina patogeninių bakterijų vystymąsi, subalansuoja žarnyno florą ir sumažina gaubtinės žarnos vėžio riziką.

REKLAMA

Svogūnai turi antioksidacinių savybių

Kadangi juose yra kvercetino – priešuždegiminių ir antialerginių savybių turinčio flavonoido, svogūnai veikia kaip puikus antioksidantas.

REKLAMA

9 priežastys, kodėl verta išsaugoti svogūnų lukštus. Kur juos naudoti?

Svogūnai padeda sergant diabetu

REKLAMA

Sergantiems diabetu, svogūnai padeda sumažinti cukraus kiekį kraujyje. Taip yra dėl juose esančio chromo, kuris yra vadinamojo FTG (gliukozės tolerancijos faktoriaus) dalis.

Raudonėlis

REKLAMA

Raudonėlyje gausu antioksidantų, jis padeda kovoti su virusais ir bakterijomis. Šiame prieskonyje yra vitaminų A, C, E ir K, taip pat gausu skaidulų, folatų, geležies, magnio, vitamino B6, kalcio ir kalio. Be to, jis turi kitų neginčijamų pranašumų.

REKLAMA

Jis kovoja su kvėpavimo problemomis

REKLAMA

Raudonėlis padeda gydyti kvėpavimo takų problemas. Šis augalas turi priešuždegiminių, antiseptinių ir atsikosėjimą skatinančių savybių, padedančių įveikti gripą ir bronchitą. Be to, šios savybės padeda gydyti pernelyg įsisenėjusį kosulį ir bronchitą.

Virškinimo pagalba

REKLAMA

Raudonėlyje yra karvakrolio, borneolio ir timolio ingredientų, kurie padeda virškinimui ir mažina žarnyno spazmus.

Apsaugo nuo širdies ir kraujagyslių problemų

REKLAMA

Raudonėlis padeda pagerinti kraujotaką, nes jame yra flavonoidų, tokių kaip naringinas. Todėl jis veikia kaip antikoaguliantas, apsaugo nuo kraujo krešėjimo ir užkerta kelią širdies ir kraujagyslių problemoms. Be to, jis užkerta kelią trombozei ir malšina galvos skausmą, kurį sukelia bloga smegenų kraujotaka.

REKLAMA

Kova su nemiga

Raudonėlis taip pat labai rekomenduojamas miego sutrikimams gydyti, pavyzdžiui, nemigai ar miego sutrikimams įveikti. Dėl savo raminamųjų savybių jis labai tinka nerimui ir nervingumui gydyti.

REKLAMA

Obuolys

REKLAMA

Skaidulų ir vitaminų koncentracija B, C ir E grupėse tampa svarbiu ligų prevencijos sąjungininku.

Kvėpavimo problemos

REKLAMA

Obuolyje yra antioksidantų, kurie padeda pagerinti kvėpavimo galimybes ir apsaugo plaučius. Šie vaisiai taip pat turi teigiamą poveikį, kuris padeda nuo gerklės skausmo ir balso stygų uždegimo.

Obuoliai padeda kovoti su hipertenzija

REKLAMA

Obuolys padeda pašalinti natrio jonus, kurie priverčia arterijas susitraukti, padidina kraujo tūrį ir sulaiko vandenį audiniuose. Be to, jis pakeičia natrį kalio jonu, kuris normalizuoja kraujospūdį ir pagerina širdies veiklą.

REKLAMA

Mažina cholesterolio kiekį

Pektino dėka, obuoliai padeda sumažinti cholesterolio kiekį. Be to, mažindamas cukraus kiekį kraujyje ir pašalindamas metalus, tokius kaip gyvsidabris ir švinas, obuolys padeda normalizuoti gliukozės kiekį.

REKLAMA

Gerina žarnyno sveikatą

REKLAMA

Obuolyje yra daug skaidulų, kurios padeda stabilizuoti žarnyno veiklą. Taigi, tai padeda išvengti tokių ligų kaip divertikulitas, hemorojus ir kt.

Stiprina organizmą

REKLAMA

Obuoliuose gausu vitamino C, todėl jie stimuliuoja ir stiprina imuninę sistemą, taip pat apsaugo nuo peršalimo ir gripo.

Detoksikacija

REKLAMA

Kadangi obuoliuose yra daug kalio ir mažai natrio, obuoliai padeda pašalinti skysčius ir toksinus iš organizmo. Dėl šio valomojo poveikio organizmas kovoja su uždegiminėmis ligomis, tokiomis kaip podagra, artritu ir reumatinėmis ligomis. Taip yra dėl organinių rūgščių ir taninų medžiagų, kurios skatina šlapimo rūgšties išsiskyrimą.

REKLAMA

Apsaugo nuo diabeto

Obuoliai padeda subalansuoti cukraus kiekį kraujyje, o tai labai svarbu sergantiems cukriniu diabetu. Tai padeda atitolinti gliukozės absorbciją žarnyne ir neleidžia jai greitai pakilti po valgio.

REKLAMA

Svogūnų, raudonėlių ir obuolių arbata

REKLAMA

Šia arbata galima mėgautis stiprinant imunitetą ir užkertant kelią kvėpavimo takų ligoms.

Jums reikės:

  • 1 svogūno
  • 2 šaukštų džiovinto raudonėlio
  • 1 obuolio
  • 400 ml vandens.

Gaminimo eiga:

  1. Gerai nuplaukite obuolį, perpjaukite per pusę ir pašalinkite sėklas.
  2. Tada supjaustykite jį mažesniais gabalėliais ir sudėkite į puodą, taip pat įdėkite ir nuluptą svogūną.
  3. Įberkite raudonėlio, vandens, uždenkite ir virkite penkias minutes.
  4. Palaukite, perkoškite ir gerkite, kai arbata bus tinkamos temperatūros.
  5. Jei norite, galite pasaldinti medumi, tačiau jis turi būti ekologiškas.
  6. Vartokite šią arbatą du tris kartus per dieną.

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].