Aliuminio folija ir kepimo popierius yra vieni pagrindinių virtuvės pagalbininkų. Bet ar žinote, kaip juos tinkamai naudoti? Kai kurie patarimai jums gali būti savaime suprantami, tačiau tikrai yra tokių, apie kuriuos neturėjote jokio supratimo, ir mes jums juos aprašysime. Tikimės, kad jie palengvins jums gyvenimą!

REKLAMA

Dažniausiai net nesusimąstome, ar konkrečiam maistui geriau naudoti aliuminio foliją, ar kepimo popierių. Mes juos kažkaip intuityviai pasiimame ir naudojame. Tačiau kartais intuicija gali būti klaidinga. Taigi, aptarkime, kada geriau naudoti aliuminio foliją, o kada kepti ant kepimo popieriaus.

REKLAMA

Daržovės

REKLAMA

Kepdami daržoves, dauguma iš mūsų nori naudoti foliją. Tačiau jei po ranka turite tik kepimo popierių, nereikėtų bijoti jo naudoti. Tiesiog lengvai patepkite popierių alyvuogių aliejumi ir įvyniokite į jį daržoves. Jos bus minkštesnės ir skanesnės.

REKLAMA

Vištienos arba kalakutienos mėsa

REKLAMA

Vištienos ir kalakutienos mėsos kepimui visada naudokite foliją. Taip iškepta mėsa išliks sultinga ir iškeps greičiau. Prieš kepant, mėsą rekomenduojama ištepti aliejumi, pasūdyti ir pagardinti, suvynioti į foliją ir atidengti po maždaug 15 – 20 minučių. Mėsa bus minkšta, sultinga ir įgaus auksinį atspalvį.

REKLAMA

Žuvis

REKLAMA

Viskas priklauso nuo žuvies rūšies, kurią ruošiate. Jei ketinate kepti lašišą, padėkite ją ant kepimo popieriaus, pasūdykite, pagardinkite ir apšlakstykite citrinos sultimis. Taip pat galite pridėti daržovių. Popierius apsaugo nuo drėgmės išgaravimo, žuvis geriau sugeria prieskonius ir išlieka sultinga. Viskas, ką jums reikia padaryti, tai prieš pat baigiant kepti, keletui minučių atidengti.

Puiki žuvis per 15 minučių!

REKLAMA

Viskas, ko jums reikia, tai lašišos, pasirinkto garnyro pagal jūsų skonį, prieskonių ir kepimo popieriaus.

Iš kepimo popieriaus iškirpkite tokią formą.

REKLAMA

Užtepkite šiek tiek aliejaus ir padėkite lašišą iš vienos pusės, o garnyrą iš kitos pusės.

REKLAMA

Pagardinkite druska ir prieskoniais.

REKLAMA

Užlankstykite popierių ir padėkite ant kepimo skardos.

REKLAMA

Kepkite 200°C temperatūroje 15 minučių.

Tada leiskite jai kepti orkaitėje tol, kol maišelis taip įdubs.

REKLAMA

Tai iš tiesų puikus rezultatas!

REKLAMA

Upėtakį kepkite folijoje

REKLAMA

Jei norite, kad kepdami upėtakį gautumėte rausvą mėsą, kepkite jį folijoje, nes ji gali atlaikyti aukštesnę temperatūrą.

REKLAMA

Sausainiai, pyragai ir pyragėliai prie arbatos

REKLAMA

Kiekviena gera šeimininkė tikrai žino, kad saldžius ir pikantiškus kepinius geriau kepti ant kepimo popieriaus. Aliuminio folija gali prilipti prie jūsų kepinių ir juos labiau, nei turėtų, išdžiovinti.

Pyragai

REKLAMA

Aišku, pyragus dažniausiai kepame ant riebalais išteptos ir miltais pabarstytos kepimo skardos arba ant kepimo popieriumi išklotos kepimo formos. Tačiau, išimtiniais atvejais, galime naudoti foliją pyragams, pagamintiems iš kietesnės tešlos (pvz., pyragaičiams), arba jei reikia kepti netradicinės formos pyragą. Ji gali išlaikyti formą, o iškepus pyragui, paprasčiausiai nuimkite nuo jo foliją, traukiant už jo galų.

REKLAMA

Senų kepėjų triukas – foliją naudokite minkštesniems, putlesniems kepiniams ir norint juos greičiau iškepti.

REKLAMA

Pirmiausia, vietoje sauso kepimo popieriaus patieskite sudrėkintą kepimo popierių. Dėl šio nedidelio pakeitimo užtikrinsite geresnį temperatūros palaikymą kepant, todėl jums reikės kepti trumpiau, nei esate įpratę. Be to, iškepus, bus daug lengviau nuimti minkštą tešlą nuo kepimo popieriaus.

Antrasis žingsnis – sudrėkinkite kepimo skardą trupučiu vandens. Kepimo popierių sulenkite rankose ir tada ištiesinkite ant drėgnos formos. Pasak namų šeimininkių, šio triuko dėka, kepinys bus ne tik minkštesnis, bet ir skanesnis! Tuo pačiu jis ir tolygiai iškeps.

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].