Vyrai ir moterys, vyresni nei 60 metų, turėtų būti atsargesni dėl savo pasirenkamos mitybos.

REKLAMA

Nuo maisto produktų pasirinkimo priklauso sveikatos būklė.

Reikėtų riboti gyvulinės kilmės riebalų, t. y. sočiųjų riebalų, kurie yra sunkiau virškinami, kiekį.

REKLAMA

Tai labiausiai taikytina kiaulienai arba avienai. Šių rūšių mėsą reikėtų keisti į liesesnę, pavyzdžiui, kalakutieną, vištieną ar žuvį.

REKLAMA

Marina Apletajeva, dietologė, apie tai papasakojo savo interviu metu.

Gydytoja atkreipė dėmesį, kad vyresnio amžiaus žmonės ir taip dažniau turi padidėjusį cukraus kiekį kraujyje.

REKLAMA

Todėl iš mitybos raciono reikia pašalinti arba iki minimumo sumažinti saldumynų kiekį. Taip pat nereikėtų dėti cukraus į arbatą ar kavą.

Saldainius ir sausainius reikėtų keisti į vaisius. Juose yra ne tik cukraus, bet ir maistinių skaidulų bei vitaminų, kurie vyresnio amžiaus žmonėms svarbūs kraujagyslių sienelėms stiprinti.

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].