Net ir nepatyrusi šeimininkė gali išsikepti  gardžių blynų, tačiau kartais blynų kepimas baigiasi nesėkme, nes blynai prilimpa prie keptuvės. Jei vengsite tam tikrų dažniausiai daromų klaidų, blynų kepimas bus kur kas sklandesnis, taigi, naudinga išsiaiškinti, kokios klaidos daromos dažniausiai.

REKLAMA

Pirmiausia vertėtų pasirūpinti, kad tešla nebūtų pernelyg skysta: jei reikia, įmaišykite daugiau miltų.

Jei į tešlą reikia įpilti aliejaus, tą darykite pačioje pabaigoje. Jei aliejų pilsite iš karto, miltai gali neišbrinkti.

REKLAMA

Tinkamai paruoškite keptuvę. Įpilkite šiek tiek saulėgrąžų aliejaus ir įdėkite šiek tiek taukų (vietoj taukų galite pabarstyti šiek tiek druskos). Šiek tiek pakaitinkite, leiskite natūraliai atvėsti, ir tuomet nuvalykite servetėle.

Prieš kepdami įkaitinkite keptuvę. Kepimo metu periodiškai nuvalykite keptuvę su duonos pluta.

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].