Net ir nepatyrusi šeimininkė gali išsikepti gardžių blynų, tačiau kartais blynų kepimas baigiasi nesėkme, nes blynai prilimpa prie keptuvės. Jei vengsite tam tikrų dažniausiai daromų klaidų, blynų kepimas bus kur kas sklandesnis, taigi, naudinga išsiaiškinti, kokios klaidos daromos dažniausiai.
Pirmiausia vertėtų pasirūpinti, kad tešla nebūtų pernelyg skysta: jei reikia, įmaišykite daugiau miltų.
Jei į tešlą reikia įpilti aliejaus, tą darykite pačioje pabaigoje. Jei aliejų pilsite iš karto, miltai gali neišbrinkti.
Tinkamai paruoškite keptuvę. Įpilkite šiek tiek saulėgrąžų aliejaus ir įdėkite šiek tiek taukų (vietoj taukų galite pabarstyti šiek tiek druskos). Šiek tiek pakaitinkite, leiskite natūraliai atvėsti, ir tuomet nuvalykite servetėle.
Prieš kepdami įkaitinkite keptuvę. Kepimo metu periodiškai nuvalykite keptuvę su duonos pluta.