Vasara – konservavimo metas. Visi nori žiemai išsaugoti traškius agurkus, kvapnias uogienes ir sveikatai naudingas sultis. Tačiau kartais visos pastangos gali nueiti perniek – dėl netinkamų laikymo sąlygų agurkus gali tekti išmesti.

REKLAMA

Kad produktai nebūtų laikomi netinkamose vietose, vadovaukitės šiais patarimais.

  1. Prieš sustatydami paruoštus stiklainius į tolimą saugojimo vietą, stebėkite juos 2-4 savaites.

REKLAMA

Jei per tą laiką pastebėsite, kad stiklainyje yra drumstų nuosėdų ir oro burbuliukai kyla į paviršių arba susidaro putos, turėsite išmesti tokius produktus.

Atminkite: teisingai paruoštos sultys, kompotai ir marinatai po kelių dienų tampa skaidrūs.

REKLAMA

Lengvas putojimas priimtinas tik iš slyvų pagamintiems konservams. Po kelių dienų tai taip pat pranyks be pėdsakų.

  1. Konservuotų vaisių ir daržovių stiklainiai neturėtų būti laikomi šviesoje. Konservuotus vaisius ir daržoves ilgai veikiant saulės spinduliams, tai turi neigiamos įtakos jų spalvai ir skoniui.
  2. Taip pat nelaikykite produktų arti šildytuvų. Aukšta temperatūra pablogina produktų skonį.
REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].