30 sekundžių metodas, kaip atskirti gerą mėsą nuo tos, į kurią pridėta chemikalų

Pardavėjai naudojasi visokiais būdais, kad parduotų pasenusią mėsą: dažo, panardina į sojų padažą, primaišo įvairių dalykų. Todėl pirkėjas ne visada gali atskirti šviežią mėsą nuo „patobulintos“ mėsos.

REKLAMA

Dauguma pirkėjų bando nustatyti, ar mėsa šviežia, žiūrėdami į mėsos spalvą. Bet pagal tai nuspręsti nėra lengva. Yra kur kas paprastesnis būdas išsiaiškinti, ar mėsa iš tiesų šviežia.

REKLAMA

30 sekundžių mėsos patikrinimo būdas

Atpjaukite nedidelį, 1-2 cm dydžio mėsos gabalėlį.

REKLAMA

Persmeikite jį dantų krapštuku ir padėkite ant folijos.

REKLAMA

Prikiškite prie mėsos degantį degtuką.

REKLAMA

Jei pasklinda ant grotelių kepamos mėsos kvapas, tai reiškia, kad mėsa šviežia ir be jokių priemaišų. Jei yra pridėta kokio nors cheminio mišinio, išsiskiria juodas skystis ir jis pradeda putoti iš viršaus.

REKLAMA

Šis metodas tinka patikrinti bet kokią mėsą: jautieną, ėrieną, kiaulieną.

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].