Aš tikrai nesu dešrelių mėgėja, bet kartais noriu valgyti tai, kas nėra labai sveika. Kartais perku dešreles ir iš jų gaminu neįprastą patiekalą. Kažkaip pagalvojau, kad nenoriu tik virtų dešrelių, ir nusprendžiau ieškoti įdomesnio sprendimo. Todėl radau receptą, kaip pasigaminti dešreles kopūstuose. Nusprendžiau gaminti šį patiekalą ir paaiškėjo, kad tai tikrai yra skanu!

REKLAMA

Taigi, pradėkime gaminti:

Išardykite kopūsto galvą į atskirus lapus ir išpjaustykite iš jų storas gyslas.

REKLAMA

Puode užvirkite vandenį ir įmerkite į jį kopūstų lapus. Virkite juos 10 minučių.

REKLAMA

Išvirkite bulves ir sutrinkite jas. Įdėkite sviesto ir atskieskite vandeniu, kuriame virė bulvės, arba pienu. Išmaišykite.

REKLAMA

Dabar reikia paruošti tešlą. Norėdami tai padaryti, į dubenį įmuškite keturis kiaušinius, įpilkite 3 šaukštus miltų ir druskos pagal savo skonį. Išplakite visą mišinį.

Kopūstų lapus išimkite iš vandens ir aptepkite bulvių koše. Ant viršaus užberkite truputį korėjietiškų tarkuotų morkų ir po to dėkite dešrelę. Nuotraukose galite pamatyti visą gaminimo eigą.

REKLAMA

REKLAMA

Susukite kopūsto lapą į vamzdelį ir pamirkykite jį į paruoštą tešlą.

REKLAMA

Dėkite duonos trupinius į lėkštę ir pavoliokite susuktą kopūsto lapą su dešrele.

REKLAMA

Supilkite aliejų į keptuvę, įkaitinkite ir kepkite susuktus kopūsto lapus iš kiekvienos pusės.

REKLAMA

Štai ir visas vakarienės patiekalas, kurį mielai suvalgys net vaikai!

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].