Paslaptys virtuvėje, profesionalūs virėjai to neatskleidžia

Kiekvienas, mėgstantis suktis virtuvėje, turi daugybę mažų paslapčių, kurios padeda tobulinti paprastus patiekalus. Ką galime pasakyti apie virėjus – jų paslaptys yra tikrai naudingos, ir jų tikrai ne viena.

REKLAMA

Paslaptys

Mes parinkome 15 gudrybių, kurios mums atrodo įdomios. Galbūt jūs patys atrasite kažką naujo ir ruošdami maistą sutaupysite laiko ir pastangų.

REKLAMA

VIRĖJŲ PASLAPTYS

1. Kaip pašalinti dalį aitriųjų pipirų aštrumo

Ar jums patinka čili pipirai, tačiau jų aštrumas gąsdina? Tiesiog pašalinkite sėklas ir pertvaras, tada pipirus nuplaukite šaltu vandeniu – aromatas išliks, o aštrumas išnyks.

REKLAMA

2. Svogūną kubeliais supjaustyti yra daug lengviau

REKLAMA

Supjaustyti svogūną yra paprasta: perpjaukite svogūną per pusę, o tada nupjaukite viršų. Padarykite kelis horizontalius pjūvius, tada kelis pjūvius išilgai – jų skaičius priklauso nuo to, kiek didelius kubelius norite gauti. Galiausiai supjaustykite svogūną skersai.

Paslaptys

REKLAMA

3. Puikios tešlos paslaptis

Puikios tešlos, skirtos saldiems kepiniams, paslaptis yra labai paprasta: miltų svoris turi būti toks pat kaip cukraus, o kiaušinių – tiek pat, kiek sviesto.

REKLAMA

4. Kaip tobulai išvirti kiaušinį

Jei kada nors bandėte virti kiaušinį ir juo labiau bandėte virimo techniką tobulinti, tuomet tikriausiai jau išbandėte visus žinomus triukus. Tačiau visa tai yra visiškai nenaudinga be pagrindinės sąlygos: tikrai šviežių kiaušinių.

REKLAMA

Paslaptis ta, kad tokie kiaušiniai turi stiprų trynį ir jie geriau išlaiko savo formą, todėl nereikia acto ir kitų šokių su tamburinu. Itin švieži kiaušiniai turi stiprią vidinę membraną, dėl kurios kiaušinis išverda tobulai.

REKLAMA

5. Naujas bulvių ir mėsos marinato skonis

Nustebinkite svečius originaliu keptos mėsos receptu. Marinuokite ją tamsiame aluje arba sumaišykite sojos padažą su šviesiu alumi ir prieskoniais.

REKLAMA

Aluje marinuota mėsa bet kurią vakarienę gali paversti šventine. Alaus marinate taip pat galite troškinti daržoves ir bulves.

Paslaptys

REKLAMA

6. Kaip gauti švelnią bulvių košę

Prieš trindami bulves į bulvių košę, jas turite kruopščiai išdžiovinti. Norėdami tai padaryti, perkelkite išvirtas bulves į sausą karštą keptuvę ir laikykite jas tol, kol likęs vanduo išgaruos.

REKLAMA

Svarbiausia, kad bulvės nepradėtų kepti. Ir tik tada pradėkite gaminti bulvių košę – taip gausite labai subtilų ir skanų patiekalą.

REKLAMA

7. Kaip gauti sniego baltumo ryžius

Jei norite, kad ryžiai liktų sniego baltumo, į juos įpilkite truputį acto.

REKLAMA

Paslaptys

8. Traškūs blynai

REKLAMA

Daugelis žmonių mėgsta bulvinius blynus, tačiau ne visi žino, kad juos galima gaminti įprastoje vaflinėje. Toks triukas žymiai sutaupys laiko, o patiekalas pasirodys gražus ir traškus.

REKLAMA

9. Auksinės morkos

Norėdami greičiau apkepti svogūnus ir morkas, kad jie įgautų gražią auksinę spalvą, kepimo metu juos apibarstykite šaukšteliu cukraus. Tik svogūnams naudokite cukraus pudrą, o ne cukrų.

REKLAMA

Paslaptys

10. Tiršti ir blizgantys padažai

REKLAMA

Ar žinote, kodėl restoranuose padažai visada būna tiršti ir blizgūs? Prieš patiekiant į juos, įdedama porą gabalėlių šalto sviesto. Taigi, į paruoštą padažą įdėkite keletą gabalėlių šalto sviesto, kad gautumėte tirštesnį ir gražesnį padažą.

REKLAMA

11. Labai skanūs makaronai

Virkite makaronus, kol jie beveik išvirs, tada perkelkite į padažą ir virkite. Makaronai bus prisotinti aromato ir geriau derės su padažu. Jei padažas per tirštas, įpilkite šiek tiek makaronų vandens, kad jis būtų skystesnis ir suteiktų blizgesį.

REKLAMA

Paslaptys

12. Kad mėsa būtų sultinga

REKLAMA

Ar žinote, kodėl kiaulienos kotletai ir vištiena restoranuose visada yra tokie sultingi? Nes jie mirkomi sūryme. Dėl to mėsa tampa sultinga, skani ir kvapni (ir jei ją perkepsite, tai nebus taip pastebima).

Sūdymo laikas priklauso nuo produkto svorio – 1 valanda 1 kg svorio, bet ne daugiau kaip 8 valandos ir ne mažiau kaip pusvalandis. Be to, kalbant apie mažus gabalėlius, pavyzdžiui, vištienos šlauneles, laikas apskaičiuojamas pagal vidutinį vieno gabalėlio svorį. Prieš kepdami nepamirškite iš mėsos pašalinti druskos likučių.

REKLAMA

13. Jei maistas atrodo beskonis, rūgštis atgaivina bet kokį maistą

REKLAMA

Lašas citrinos sulčių ar acto ištirpdo riebalus, sustiprina skonį ir atgaivina beskonius patiekalus. Kaip ir druska, ir cukrus, rūgštis subalansuoja aromatus ir daro maistą skanesniu.

Paslaptys

REKLAMA

14. Išlaikykite tortą šviežią

Kai tortas yra šviežias, minkštas, vidutiniškai drėgnas ir purus, jam užtenka pastovėti dieną, ir jis pradeda byrėti. Yra du problemos sprendimo būdai: pirkimo dieną viską suvalgykite iš karto arba kartu laikykite obuolį.

REKLAMA

Jei pyrago likučius sudėsite ant stiklinės lentynos su dangčiu ir šalia padėsite visą nuluptą obuolį, pyragas ne taip greitai išdžius. Obuoliai linkę išleisti drėgmę į aplinką, todėl jūsų desertas išlaikys skonį iki pat paskutinio trupinio.

REKLAMA

15. Kad baklažanai nebūtų kartūs

Yra keli šimtai baklažanų receptų, tačiau beveik kiekviename iš jų skaitome: prieš ruošdami baklažanus, turite iš jų pašalinti kartumą.

REKLAMA

Kad baklažanai nebūtų kartaus skonio, prieš kepdami, turite juos supjaustyti, pasūdyti ir palikti 5 minutes pastovėti, tada nuplauti šaltu vandeniu.

Paslaptys

Naudodamiesi šiais paprastais patarimais savo virtuvėje, galite nustebinti svečius originaliais ir naujais tradicinių patiekalų skoniais. Tikimės, šios paslaptys jums buvo naudingi.

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].