Ką žiemą gamina ir valgo viso pasaulio šalys? Pažvelkime į kalėdinius ir naujametinius patiekalus

Ar smalsu, kaip šventinis Kalėdų ir Naujųjų metų stalas atrodo skirtingose pasaulio šalyse? Pakeliaukime po pasaulį ir pasižiūrėkime, ką žiemą gamina ir šventėms valgo įvairiausiuose pasaulio kampeliuose.

REKLAMA

Japonija – toshikoshi soba

Danija – risalamande

REKLAMA

Grenlandija – muktuk

Filipinai – puto bumbóng

REKLAMA

Švedija – Jansono pagunda

Čekija – houbový kuba

REKLAMA

Prancūzija – escargot

Olandija – oliebol

REKLAMA

Lenkija – balandėliai

Kinija – 8 skonių ryžių patiekalas

REKLAMA

Meksika – tamales

Bengalijos regionas – chingri malai troškinys

REKLAMA

Airija – pyragėliai su faršu

Pietų Korėja – virtiniai su kimči

REKLAMA

Argentina – blynų tortas

Jamaika – keptas kiaulienos kumpis

REKLAMA

Peru – aštrus karštas šokoladas

Pietų Italija – septynių žuvų puota

REKLAMA

Etiopija – doro wat

Lietuva – kūčiukai su aguonų pienu

REKLAMA

Rusija – silkė pataluose

Kanada – Briuselio kopūstai

REKLAMA

Portugalija – vermišeliai

Rumunija – šaltiena

REKLAMA

Belgija – speculaas

Vengrija – žuvies sriuba

REKLAMA

Norvegija – vainiko formos pyragas

Brazilija – prancūziškas skrebutis

Kuris iš šių patiekalų jums pasirodė pats skaniausias?

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].