Nėščia moteris iš Honkongo skundėsi pilvo skausmu ir pykinimu. Dėl šios priežasties gydytojai ištyrė jos kraują. Paaiškėjo, kad kraujyje susikaupė per daug riebalų. Kodėl taip nutiko?
Nėščia moteris – Li – gyvenanti Guangdžou, netoli Honkongo, tikrai negalėjo numatyti, kad nuvykus į ligoninę su pilvo skausmais gydytojai jos kraujyje aptiks įvairių riebalų. Kaip tai įmanoma?
Nėščios moters sveikatos problemos
Pacientė buvo paguldyta į Cliffordo ligoninės gimdymo kliniką. Ji buvo nėščia 32 nėštumo savaitę. Ją kankino pykinimas ir skausmas viršutinėje kairėje pilvo dalyje ir nugaroje. Skausmas truko kelias dienas. Gydytojas paklausė jos apie mitybą. Paaiškėjo, kad moteris valgė keptą vištieną ir kiaulieną.
Visus pribloškė preliminarūs kraujo tyrimo rezultatai! Paaiškėjo, kad nėščios moters kraujyje riebalų kiekis buvo 25 kartus didesnis nei sveiko vyro. Sveiko žmogaus rodiklis yra 1,9 mmol / l, o šios moters buvo – 50 mmol / l.
Gydytojai moteriai diagnozavo sunkų pankreatitą, kurį sukėlė per didelis riebalų kiekis kraujyje. Tai gali sukelti daugelio organų nepakankamumą, kuris kelia grėsmę motinos ir vaiko gyvybei.
Dažniausiai šią ligą sukelia antsvoris, nutukimas ir padidėjęs cholesterolio kiekis. Todėl, kaip visiems yra žinoma, reikia rūpintis savo mityba.
Diagnozė – ir kas toliau?
Moteris buvo nedelsiant išvežta į intensyviosios terapijos skyrių. Ten gydytojai atliko specialią kraujo tyrimų procedūrą. Moters kraujagyslėse rasta daugybė riebalų. Be to, nerimą kelia tai, kad moteris buvo 32-oje nėštumo savaitėje.
Gydytoja Liu Yunsong iš Cliffordo ligoninės manė, kad pagrindinė moters ligos priežastis buvo ne pats nutukimas ir prasta mityba. Genetinis organizmo kondicionavimas padarė didesnę įtaką tokiai ligos eigai.
Gydytoja taip pat pabrėžė, kad pankreatitas dažnai pasireiškia nėštumo metu, nes antroje nėštumo pusėje padidėja cholesterolio ir trigliceridų kiekis. Per tą laiką suvartojus didelį kiekį riebalų gali padidėti lipidų kiekis kraujyje. Ir tai gali būti pavojinga bet kurios moters sveikatai.
Ši nėščios moters istorija primena, kad visada reikia rūpintis tuo, ką valgome, ir reguliariai bei visapusiškai stebėti savo sveikatą!