Vyrai ir moterys po 60 metų turi būti atsargesni rinkdamiesi produktus, tinkamus savo mitybai.

REKLAMA

Būtina atkreipti dėmesį į maistą, kuriame yra vitaminų D, B12. Jame turėtų būti maisto produktų, kuriuose gausu omega-3 riebalų rūgščių. Tai papasakojo mitybos srities specialistė Elena Solomatina. Ji paaiškino, kad šios medžiagos lėtina pažinimo sutrikimų vystymąsi, teigiamai veikia imunitetą.

REKLAMA

„Omega-3 ir vitamino D yra riebaluose“, – sako specialistė.

Pokalbio su žurnalistais metu ji pastebėjo, kad su amžiumi žmonių regėjimas prastėja. Jį išsaugoti padės mėlynėse, slyvose ir šilauogėse esantys antioksidantai.

REKLAMA

Be to, vyresni žmonės turėtų valgyti daugiau daržovių, vaisių, riebios žuvies, viso grūdo duonos ir rūgpienio. Taip pat per dieną turėtų būti suvartojamas bent vienas arbatinis šaukštelis alyvuogių aliejaus. Po 60 metų taip pat pageidautina suvalgyti saują bet kokių riešutų per dieną.

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].