Šaltiena yra patiekalas, kuris tradiciškai užima vieną iš garbingų vietų ant daugelio stalų – nuo šventinių, gimtadienių ir net tradicinių vestuvių iki kasdienio vakarienės ar pietų stalo.

REKLAMA

Tačiau ne visi gali ją valgyti. Kodėl? Plačiau apie tai rašo portalas „Healthy Nutrition“. Štai kelios mintys iš jų straipsnio:

Kaip paaiškėjo, toks užkandis pakenks tiems žmonėms, kurie susiduria su virškinimo trakto, kepenų ligomis, kurie turi įtarimų dėl podagros.  Reikėtų nepamiršti, kad patiekalo valgymas taip pat yra susijęs su tam tikra urolitiazės (inkstų ir šlapimo takų akmenligės) rizika.

REKLAMA

Be to, reikia turėti omenyje, kad toks skanėstas yra gana kaloringas. Tai reiškia, kad jo turėtų atsisakyti ir tie vyrai bei moterys, kurie kenčia nuo papildomų kilogramų ar bando jų atsikratyti. Tačiau, gera žinia ta, kad svorį metantys žmonės kiaulienos ar jautienos šaltieną gali pakeisti kalakutienos ar vištienos šaltiena, nes pastarieji komponentai bus mažiau kaloringi.  Jei nėra kontraindikacijų, ant stalo galite drąsiai dėti šaltieną ir mėgautis kartu su visa šeima.

Šis naminis patiekalas gali būti netgi naudingas, nes tokiame jautienos ir kiaulienos užkandyje yra geležies, magnio, kalio, A grupės vitaminų ir kitų naudingų elementų, pavyzdžiui, tokių, kurie padeda sąnariams, sausgyslėms.

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].