Jei norite, kad organizmas tinkamai funkcionuotų, svarbu rinktis sveiką maistą, o tam tikrų maisto produktų reikėtų atsisakyti arba sumažinti jų vartojimą.

REKLAMA

Apie tai papasakojo mitybos specialistė Svetlana Pavlichenko.

Ji pažymėjo, kad raudona mėsa ir jos produktai didina piktybinių žarnyno navikų atsiradimo riziką.

REKLAMA

Specialistės teigimu, tokio maisto vertėtų valgyti kuo mažiau. Raudoną mėsą ji rekomenduoja valgyti ne dažniau nei du kartus per savaitę. Šį maisto produktą patartina derinti su daržovėmis.

Taip pat vertėtų vengti cukraus ir saldumynų, nes šių produktų perteklius ne tik neigiamai veikia figūros būklę, bet taip pat sutrikdo žarnyno mikrobiomo pusiausvyrą.

REKLAMA

Svetlana Pavlichenko rekomenduoja atsisakyti parduotuvėse siūlomų sulčių, nes šiuose gėrimuose yra labai daug cukraus.

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].