Penktadienis, 13 gruodžio, 2024

Naujausi

Gydytoja papasakojo, kodėl neriebus maistas gali būti žalingas

Produktai, kuriuose yra mažai riebalų, įgauna vis didesnį populiarumą.

Dauguma žmonių, norinčių atsikratyti nepageidaujamų kilogramų, parduotuvėje renkasi tokius produktus, kuriuose yra mažesnis riebalų kiekis. Bet ar toks pasirinkimas tikrai yra naudingas?

Apie tai papasakojo mitybos specialistė Olga Lušnikova.

Gydytoja pastebėjo, kad įprotis rinktis mažo riebumo produktus gali sukelti daugybę sveikatos problemų.

Vertėtų nepamiršti, kad riebalai yra reikalingi visų riebaluose tirpių vitaminų pasisavinimui ir sintezei, steroidinių hormonų gamybai, taip pat ir grožiui bei jaunystei.

Olga Lušnikova pabrėžė, kad kuo mažesnis riebalų kiekis produkte, tuo daugiau jame kenksmingų priedų ir kalorijų. Taip pat dėl to gali nukentėti ir produkto skonis.

Mažo riebumo produktuose gali būti įvairių kenksmingų ingredientų, pavyzdžiui, hindrintų augalinių riebalų ir transriebalų.

Šios sudedamosios produktų dalys labai kenkia organizmui.

Gydytoja įvardijo optimalų pieno produktų riebumą: varškė turėtų būti 5-9% riebumo, grietinė – 15-20%, sviestas – 82,5%, pienas ir kefyras – 2,5%.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Ašvagandos nauda jūsų kūnui ir protui

Ašvaganda tai vis labiau populiarėjantis augalas vakaruose, dažnai vadinamas „indiškuoju ženšeniu“ arba „žiemos vyšnia“. Tai – garbinamas ajurvedos medicinos augalas, turintis daugiau nei 3000...

Parduotuvių darbo laikas per šventes 2024-2025: Maxima, Rimi, Iki, Lidl ir kt. Kaip dirbs parduotuvės per Kūčias, Kalėdas ir Naujuosius metus?

Planuojate apsipirkti per šventes? Šiuo laikotarpiu parduotuvių darbo laikas keičiasi, todėl svarbu iš anksto žinoti, kada dirba populiariausi prekybos tinklai. Nesvarbu, ar ieškote darbo...
---