Produktai, kuriuose yra mažai riebalų, įgauna vis didesnį populiarumą.
Dauguma žmonių, norinčių atsikratyti nepageidaujamų kilogramų, parduotuvėje renkasi tokius produktus, kuriuose yra mažesnis riebalų kiekis. Bet ar toks pasirinkimas tikrai yra naudingas?
Apie tai papasakojo mitybos specialistė Olga Lušnikova.
Gydytoja pastebėjo, kad įprotis rinktis mažo riebumo produktus gali sukelti daugybę sveikatos problemų.
Vertėtų nepamiršti, kad riebalai yra reikalingi visų riebaluose tirpių vitaminų pasisavinimui ir sintezei, steroidinių hormonų gamybai, taip pat ir grožiui bei jaunystei.
Olga Lušnikova pabrėžė, kad kuo mažesnis riebalų kiekis produkte, tuo daugiau jame kenksmingų priedų ir kalorijų. Taip pat dėl to gali nukentėti ir produkto skonis.
Mažo riebumo produktuose gali būti įvairių kenksmingų ingredientų, pavyzdžiui, hindrintų augalinių riebalų ir transriebalų.
Šios sudedamosios produktų dalys labai kenkia organizmui.
Gydytoja įvardijo optimalų pieno produktų riebumą: varškė turėtų būti 5-9% riebumo, grietinė – 15-20%, sviestas – 82,5%, pienas ir kefyras – 2,5%.