Salotos su salierais

REKLAMA

Jums reikės:

REKLAMA
  • 1 vidutinio dydžio saliero
  • 1 morkos
  • 1 didelio obuolio
  • 1 arb. š. majonezo (išbandykite naminį dietinį majonezą be aliejaus)
  • 3 arb. š. natūralaus jogurto
  • 2 valg. š. obuolių sidro acto
  • 1-2 arb. š. medaus
  • Žiupsnelio jūros druskos
  • Žiupsnelio šviežiai maltų juodųjų pipirų

Mano vaikai mėgsta kukurūzus, todėl įdedu ir nedidelę skardinę kukurūzų, bet originaliame recepte jų nėra

Kaip gaminti?

REKLAMA

Nuvalytas daržoves sutarkuokite. Suberkite į dubenį, įberkite druskos, įdėkite medaus, įpilkite obuolių sidro acto ir išmaišykite. Leiskite pastovėti 10 minučių. Įmaišykite jogurtą ir majonezą. Atvėsinkite šaldytuve ir patiekite.

Kopūstų salotos su jogurto-garstyčių užpilu

REKLAMA

Tai – puikus pakaitalas kaloringoms salotoms, o jų skonis yra tiesiog fantastiškas. Jūsų dėmesiui – kopūstų salotos su jogurto-garstyčių užpilu!

REKLAMA

Jums reikės:

  • 1 nedidelės kopūsto galvos (galite naudoti pusę baltojo ir pusę raudonojo kopūsto)
  • 3 valg. š. citrinos sulčių
  • 1 didelio raudonojo svogūno
  • 1 arb. š. majonezo
  • 1 arb. š. medaus
  • Natūralaus jogurto (kartais naudoju pusę indelio, kartais – visą. Tai priklauso nuo to, kokios konsistencijos padažo norite)
  • Druskos ir maltų kmynų

Kaip gaminti?

REKLAMA

Daržoves nuvalykite ir supjaustykite. Palikite 15 minučių pastovėti, o tada apšlakstykite citrinos sultimis. Jogurtą sumaišykite su majonezu, garstyčiomis, medumi, druska ir prieskoniais. Palikite bent 30 minučių šaldytuve ir galėsite patiekti.

Sočios morkų salotos su kiaušiniu – puikiai tiks vakarienei

REKLAMA

 

REKLAMA

Jums reikės:

  • 4-5 morkų
  • 5-6 kietai virtų kiaušinių
  • 2-3 česnako skiltelių
  • 1–2 valg. š. grietinės arba natūralaus jogurto
  • žiupsnelio druskos
  • žolelių (pagal skonį)
  • Nebūtina: smulkiai pjaustyto troškinto kalakutienos kumpio

Kaip gaminti?

REKLAMA

Morkas ir kiaušinius stambiai sutarkuokite. Įdėkite grietinės arba natūralaus jogurto, išspausto česnako ir druskos. Suberkite žoleles ir viską gerai išmaišykite.

Kopūstų salotos svorio metimui (padeda nuo pilvo pūtimo)

REKLAMA

Valgykite su pagrindiniu patiekalu, ir šios salotos tikrai padės numesti svorio!

REKLAMA

Jums reikės:

  • 500 g kopūstų (tarkuotų arba smulkiai pjaustytų)
  • Smulkinto poro (galite pakeisti svogūnais arba svogūnų laiškais)
  • 4 valg. š. obuolių sidro acto
  • 1-2 arb. š. medaus
  • 1 arb. š. jūros druskos
  • Kmynų
  • ¼ arb. š. šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • Nebūtina: žiupsnelio smulkinto imbiero

Kaip gaminti?

REKLAMA

Susmulkinkite porą ir kopūstą. Atskirame inde sumaišykite actą, medų, pipirus ir druską (taip pat ir tarkuotą imbiero gabalėlį, jei jį naudosite). Supilkite mišinį ant salotų ir išmaišykite. Skaniausia – trumpai šaldytuve palaikytos salotos, bet jas taip pat galite valgyti iš karto. Pagal skonį galite įdėti šiek tiek daugiau medaus ar acto.

Salotos su kumpiu

REKLAMA

Jums reikės:

REKLAMA
  • Stiklinės smulkintų salierų
  • 1 skardinės kukurūzų
  • 200 g supjaustyto kumpio
  • 1 indelio natūralaus jogurto + 1 arb. š. garstyčių
  • 1 ananasų skardinės
  • 150 g tarkuoto kietojo sūrio

Kaip gaminti?

Dubenėlyje sluoksniuokite visus ingredientus. Kiekvieną sluoksnį pertepkite natūralaus jogurto ir garstyčių mišiniu. Per naktį palaikykite šaldytuve, o tada sumaišykite ir patiekite. Jei šias salotas patieksite su mėsos patiekalais, kumpio galite ir nedėti. Vietoj kumpio galite naudoti du susmulkintus kietai virtus kiaušinius. Taip pat galite įdėti 1 susmulkintą  obuolį.

REKLAMA

Itin sveikos salotos, kuriose gausu vitaminų

REKLAMA

Jums reikės:

  • 3-4 vidutinio dydžio burokėlių
  • 300 ml konservuotų žirnelių (geriausia naudoti virtus žirnelius, bet šiuo metu jų neturėjau)
  • 2-3 morkų
  • 3-4 marinuotų agurkų
  • 1 valg. š. alyvuogių aliejaus (extra virgin)
  • Jūros druskos

Kaip gaminti?

REKLAMA

Burokėlius išvirkite arba iškepkite folijoje. Atvėsinkite ir sutarkuokite. Kubeliais supjaustykite virtas morkas  ir marinuotus agurkus. Visus ingredientus sudėkite į didelį dubenį, pagardinkite druska ir alyvuogių aliejumi. Trumpai palaikykite šaldytuve, kad visi skoniai susijungtų. Prieš patiekdami galite pabarstyti tarkuotu kietuoju sūriu. Šias salotas galite patiekti kaip garnyrą ar kaip vakarienę (salotos bus dar sotesnės, jei įmaišysite smulkinto virto kiaušinio).

Morkų salotos su česnaku

REKLAMA

Jums reikės:

REKLAMA
  • 4 nuskustų ir sutarkuotų morkų
  • 1/4 smulkiai pjaustyto kopūsto
  • 2 česnako skiltelių
  • 4 kietai virtų kiaušinių
  • maltų juodųjų pipirų, jūros druskos
  • 1-2 valg. š. grietinės (10% riebumo)

Kaip gaminti?

Kiaušinius sutarkuokite ir sumaišykite su morkomis, kopūstu  bei išspaustu česnaku. Įdėkite grietinės, pagardinkite druska ir pipirais. Galite įlašinti kelis lašus citrinos sulčių. Išmaišykite ir patiekite.

REKLAMA

Salotos su kininiu kopūstu ir vištiena

REKLAMA

Jums reikės:

  • 300 g Pekino kopūsto
  • 300 g virtos vištienos arba virto kumpio
  • 1 agurko
  • 4 kietai virtų kiaušinių
  • 1 saujos svogūnų laiškų
  • 2 valg. š. natūralaus jogurto
  • ​ 2 arb. š. garstyčių
  • druskos, maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)

Kaip gaminti?

REKLAMA

Išvirtą mėsą supjaustykite gabalėliais.

Kopūstą, svogūną ir agurką supjaustykite juostelėmis.

REKLAMA

Susmulkinkite kiaušinius.

Sumaišykite visus ingredientus. Pagardinkite druska ir maltais juodaisiais pipirais.

REKLAMA

Garstyčias sumaišykite su natūraliu jogurtu.

Įmaišykite į salotas.

REKLAMA

Nekaloringos salotos su burokėliais ir marinuotais agurkais

REKLAMA

Jums reikės:

  • 200 g raudonųjų pupelių;
  • 1 burokėlio (šviežio);
  • 3 marinuotų agurkų;
  • 1 svogūno;
  • 2 česnako skiltelių;
  • 4 valg. š. alyvuogių aliejaus;
  • petražolių;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų (pagal skonį).

Kaip gaminti?

REKLAMA

Svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir pakepinkite su trupučiu aliejaus. Sutarkuokite burokėlį ir sumaišykite su svogūnu. Viską kelias minutes patroškinkite ant silpnos ugnies. Agurkus supjaustykite mažais kubeliais. Galiausiai viską išmaišykite, pagardinkite prieskoniais bei apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Papuoškite petražolėmis.

Kopūstų salotos su ypač skaniu užpilu

REKLAMA

Ši kopūstų salotų versija jums tikrai patiks. Lengvai paruošiamos ir puikaus skonio salotos!

REKLAMA

Jums reikės:

  • 1 nedidelės kopūsto galvos
  • 1 raudonojo svogūno
  • 2 morkų
  • 300 ml natūralaus jogurto
  • 2 arb. š. medaus
  • Žiupsnelio maltų pipirų
  • 1 valg. š. garstyčių
  • 1 arb. š. Vočesterio padažo
  • 1 arb. š. druskos
  • 2 valg. š. raudonojo vyno acto

Kaip gaminti?

REKLAMA

Išvalykite daržoves. Galite sutarkuoti arba smulkiai supjaustyti.  Sumaišykite visas daržoves dideliame salotų dubenyje.

Nedideliame dubenyje sumaišykite visus padažo ingredientus, išskyrus actą. Sumaišykite padažą su daržovėmis ir galiausiai užpilkite actu. Bent 1 valandą palaikykite šaldytuve.

REKLAMA

Sluoksniuotos salotos

REKLAMA

Jums reikės:

  • 2 didelių vištienos krūtinėlių,
  • 1 valg. š. aliejaus,
  • 1 arb. š. maltų juodųjų pipirų,
  • 1 didelio svogūno,
  • 4-6 marinuotų agurkų,
  • 1 skardinės konservuotų kukurūzų,
  • 100 g naminio majonezo,
  • 1 valg. š. grietinės,
  • 1 valg. š. garstyčių;
  • 2-4 skiltelių išspausto česnako,
  • Kininio kopūsto
  • Svogūnų laiškų (papuošimui)

Kaip gaminti?

REKLAMA

Vištienos krūtinėles supjaustykite nedideliais kubeliais, sudėkite į dubenį, įpilkite 1 šaukštą aliejaus ir prieskonių (galite palikti šiek tiek pasimarinuoti). Mėsą pakepinkite keptuvėje. Padažui sumaišykite majonezą, garstyčias, grietinę ir česnaką. Supjaustykite svogūną ir agurkus.  Sluoksniuokite salotas. Pirmas sluoksnis – vištiena, svogūnai ir padažas, antras sluoksnis – agurkai, kukurūzai ir padažas, trečias sluoksnis – susmulkinti kininiai kopūstai. Papuoškite žalumynais. Atvėsinkite šaldytuve ir patiekite.

Cukinijų salotos

REKLAMA

Jums reikės:

  • 3 jaunų cukinijų
  • 1 svogūno
  • 1 obuolio
  • 1 didelės morkos
  • 1/4 saliero
  • 2 kietai virtų kiaušinių
  • Marinuotų agurkų (pagal skonį)
  • Skardinės konservuotų kukurūzų
  • Nebūtina: 2 kietai virtų kiaušinių
  • Kumpio
  • Druskos ir maltų juodųjų pipirų
  • Natūralaus jogurto arba naminio majonezo (be aliejaus)
  • Nebūtina: 2 arb. š. garstyčių

Kaip gaminti?

Garuose išvirkite cukinijas ir morką. Kitus ingredientus supjaustykite mažais kubeliais. Atvėsinkite virtas daržoves ir supjaustykite. Suberkite kukurūzus, pagardinkite druska ir pipirais. Natūralų jogurtą arba naminį jogurtą sumaišykite su garstyčiomis. Įmaišykite į salotas. Atvėsinkite šaldytuve ir patiekite.

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].