Kalbant apie svorio metimą ir pusryčius, nedaugelis turi tiek daug įvairovės, skonio ir maistinių medžiagų kaip sveikų kokteilių gėrimai. Nesvarbu, kokio skonio kokteilius mėgstate, į kokteilius galite dėti mėgstamų vaisių, daržovių ir kitų ingredientų, kad jie būtų maistingi ir skanūs. Tačiau kai kurie ingredientai yra naudingesni nei kiti.

REKLAMA

Jei norite gauti kuo daugiau naudos iš rytinio kokteilio, yra papildų, kurie paskatins jūsų medžiagų apykaitą ir pilvo riebalų deginimą. Norėdami sužinoti daugiau apie geriausius medžiagų apykaitą skatinančius ingredientus, kuriuos kiekvieną rytą reikėtų dėti į kokteilius, skaitykite toliau! Keista, bet geriausias mitybos specialistės patarimas buvo ne vaisiai, o migdolai!

REKLAMA

Nuostabios migdolų savybės

Migdolai yra labai skanūs ir greitina medžiagų apykaitą. Tyrimai parodė, kad kasdien suvartojamas rekomenduojamas migdolų kiekis pagreitina svorio metimą 62%, sumažina kūno riebalų kiekį 56%, o riebalų kiekį pilvo srityje – 50%.

Vieną porciją sudaro 23 migdolai, kurių pakanka patenkinti žmogaus baltymų ir nesočiųjų riebalų rūgščių poreikį. Norint mėgautis nuostabiomis jų savybėmis, per dieną reikia suvalgyti saują (70 g) – to pakanka, kad sumažėtų kraujospūdis ir aprūpintume organizmą baltymais, sveikais riebalais bei vitaminų ir mineralų doze.

REKLAMA

Pagreitinkite medžiagų apykaitą ir atsikratykite antsvorio

Migdolai itin svarbūs, norint sveikai mesti svorį, kadangi šiuose riešutuose yra baltymų, sveikųjų riebalų ir skaidulų derinys. Jie yra bet kokios svorio metimo dietos sudedamosios dalys.

Baltymų kiekis migdoluose laikomas viena iš priežasčių. Reguliarus jų vartojimas maiste suaktyvina medžiagų apykaitą. Kadangi gyvulinės ir augalinės kilmės baltymai virškinami ir pasisavinami ilgiau, jie suteikia šiluminį efektą, lyginant su riebalais ir angliavandeniais.

REKLAMA

Iš esmės, kuo daugiau baltymų įdėsite į savo kokteilį, tuo daugiau kalorijų jūsų kūnas sunaudos maistui virškinti ir tuo greičiau pasieksite savo plokščio pilvuko tikslą. Yra keletas kitų šio baltymų turinčio, medžiagų apykaitą skatinančio ingrediento privalumų. Baltymai gali padėti išsaugoti raumenų dydį, apimtį ir svorį, o tai leidžia palaikyti didesnį medžiagų apykaitos greitį. Be to, migdolai yra mažą glikemijos indeksą turintis maistas. Tai reiškia, kad jis gali padėti palaikyti stabilų gliukozės kiekį kraujyje.

Vitaminų ir mineralų šaltinis

REKLAMA

Kitas pliusas yra tai, kad šis riešutas yra prisotintas vitamino E, kuris prisideda prie bendros žmogaus sveikatos ir gerovės normalizavimo. Jis laikomas svarbiu antioksidantu, kuris veikia kaip sugedusių ląstelių žudikas organizme.

Taigi, jis palaiko audinių sveikatą. Pakankamas vitamino E vartojimas apsaugo nuo daugelio ligų. Migdolai taip pat laikomi geru skaidulų, magnio, kalio, fosforo ir lengvai virškinamo kalcio šaltiniu.

REKLAMA

Žinodami visus šiuos privalumus, daugelis tikrai pradės į savo kokteilius dėti riešutų (arba migdolų sviesto, ar pieno, kurie turi daug tų pačių privalumų), o gal išvis pamirš kokteilį ir valgys riešutus kaip užkandį!

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].