Joks kitas štrudelis negali prilygti jo skoniui, be to, jį mėgsta visa šeima.

REKLAMA

Jei su nostalgija prisimenate savo močiutės keptus desertus su sodriu įdaru ir plona tešla, turime jums gerų naujienų.

Šis receptas jums tikrai patiks.

REKLAMA

Jums reikės:

  • 500 g pusiau rupių miltų
  • 1/2 arb. š. druskos
  • 100 ml taukų arba aliejaus
  • 1 kiaušinio (L dydžio)
  • 250 ml pieno
  • 30 g šviežių mielių
  • 3 valg. š. granuliuoto cukraus

Įdarui:

REKLAMA
  • 250 g maltų aguonų
  • 100 ml pieno
  • 100 g granuliuoto cukraus
  • 1 pakelio vanilinio cukraus
  • 1 arb. š. tarkuotos ekologiškos citrinos žievelės
  • 50 g sviesto
  • 1 kiaušinio trynio (tešlai aptepti)

Kaip gaminti?

Pirmiausia iš mielių, pieno ir cukraus paruoškite raugą.

REKLAMA

Mieles sutrupinkite į šiltą (ne karštą) pieną ir įberkite šaukštą cukraus.

REKLAMA

Gerai išmaišykite ir palikite po medvilniniu rankšluosčiu maždaug 15 minučių, kad suaktyvėtų mielės.

Kol mielės kyla, atskirame dubenyje sumaišykite miltus su likusiu cukrumi bei druska ir įmuškite kiaušinį.

REKLAMA

Į dubenį supilkite mielių ir pieno mišinį.

REKLAMA

Išmaišykite ir įmaišykite ištirpusius ir atvėsintus taukus arba aliejų.

Kruopščiai minkykite tešlą, kol ji taps elastinga ir nelipni.

REKLAMA

Kai tešla bus pakankamai tanki, uždenkite ją medvilniniu rankšluosčiu ir palikite 1 valandą kilti šiltoje vietoje.

REKLAMA

Paruoškite įdarą.

Į puodą supilkite pieną, pakaitinkite, suberkite cukrų ir maišykite, kol cukrus ištirps.

REKLAMA

Kai pienas užvirs, išjunkite ugnį, suberkite aguonas ir įdėkite sviesto.

REKLAMA

Įdarą gerai išmaišykite, suberkite tarkuotą citrinos žievelę ir palikite atvėsti.

REKLAMA

Kai tešla pakankamai pakils, padalinkite ją į dvi dalis.

Abi dalis iškočiokite į ploną stačiakampį, kurio storis yra maždaug 3-5 mm.

REKLAMA

Įdarą tolygiai paskleiskite ant tešlos, suvyniokite ir tada ant riebalais išteptos kepimo skardos išdėliokite vyniotinius vieną šalia kito.

REKLAMA

Leiskite pakilti šiltoje vietoje dar 15 minučių.

Prieš kepdami viršų patepkite plaktu kiaušinio tryniu.

REKLAMA

Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje maždaug 35 minutes, kol taps auksinės spalvos.

REKLAMA

Paruoštą štrudelį atvėsinkite, supjaustykite ir patiekite.

PATARIMAS: jei mėgstate razinas, galite jų dėti į įdarą, bet pirmiausia jas reikia kurį laiką pamirkyti vandenyje, kad suminkštėtų.

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].