Koks jis kvapnus!

REKLAMA

Ingredientai:

  • miltai – 200 g
  • cukrus – 160 g
  • kiaušiniai – 3 vnt.
  • varškė 9% – 120 g
  • vanilės ekstraktas – 1 arbatinis šaukštelis
  • bulvių krakmolas – 50 g
  • kepimo milteliai – 8 g
  • druska – 1/2 arbatinio šaukštelio
  • lydytas sviestas – 50 g
  • kriaušės – 2 vnt.
  • rudasis cukrus – 1 valgomasis šaukštas

Gaminimas:

  1. Visi pyrago gaminimo ingredientai turi būti kambario temperatūros.
  2. Sumaišykite miltus, krakmolą, kepimo miltelius ir druską.
  3. Varškę pertrinkite per sietelį.
  4. Kiaušinius išplakite su cukrumi iki baltumo, plakite apie 5 minutes. Juos plakdami supilkite vanilės ekstraktą, lydytą sviestą ir varškę. Išplakite iki vientisos masės.
  5. Dalimis suberkite miltus.
  6. Kriaušes nulupkite, vieną kriaušę supjaustykite nedideliais kubeliais ir sudėkite į tešlą, išmaišykite. Antrąją supjaustykite gabalėliais.
  7. Tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą formą. Ant viršaus išdėliokite gabalėliais supjaustytą kriaušę ir viską pabarstykite ruduoju cukrumi.
  8. Kepkite iki 170°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 35-40 min. Pyragą atvėsinkite ant grotelių.

Skanaus!

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].